Спецпроєкти

Громадянина Республіки Того депортували, він повертається в Африку, де його стратять


О 15:05 Тетяна Гойдіна повідомила bit.ua, що громадянина Республіки Того посадили на літак, він повертається до Африки.

Що це означає?

Громадянин Республіки Того намагався потрапити в Україну з робочою візою. Йому не дозволили перетнути кордон. Чотири дні він перебував у транзитній зоні без їжі та води. 

Прямого рейсу в Республіку Того немає, африканець летітиме через Туреччину. Конфіскований паспорт йому повернуть тільки після прибуття в Африку.

«Мені писала журналістка Шустера, яка передала інформацію до пресслужби МЗС. Не відомо, чи вони встигли її розглянути, але для нього все скінчено», ーдодає Тетяна. 

Тетяні також вдалося знайти людину, яка працює в аеропорту в Туреччині. Пересадка триватиме одну годину. Працівник відведе хлопця в міграційний відділ, але міжнародні закони свідчать, що шансів у нього майже немає. 

«За конвенцією тільки перша країна може прийняти біженство в людини. Тому якщо Україна відмовила, то шансів майже немає. У міграційній службі сказали, що, для того щоб отримати біженство, потрібно бути вже в Україні, а йому кордон на дозволили перетнути»,ー пояснює дівчина.

ООН у справах біженців має ім’я громадянина Того, але, на думку Тетяни, ним уже ніхто не займатиметься. 

«Я думаю про те, скільки тут було сприятливих факторів. Більшість біженців у світі не може перетнути кордони диктаторських країн і сидять у таборах роками. Тут людина сама вирвалася, ми намагалися залучити дуже багато установ, знайшли франкомовних людей. Тобто все готово, не треба їхати до Африки когось визволяти. Але все одно нічого не вийшло», ー поділилася думками дівчина.

Контакту з ним майже немає. У хлопця кнопковий телефон. Ми чекатимемо на повідомлення з Туреччини. 

Раніше ми розповідали, що громадянин Республіки Того прилетів в Україну чотири дні тому, він перебував у Львівському аеропорту ім. Данила Галицького без води та їжі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь