Спецпроєкти

Новий Джокер: у Великій Британії засудили чоловіка, який наслідував героя фільму


У Великій Британії заарештували чоловіка, який наслідував поведінку свого улюбленого кіногероя Джокера з однойменного фільму 2019 року.

Про це повідомляє поліція Ноттінгемшира.

Хто новий Джокер?

Фаната «Джокера» звуть Демієн Гаммонд, йому 31 рік, він має проблеми з психічним здоров’ям і часто вдавав із себе Джокера. 

A man who dropped a bowling ball on a council worker’s head, causing severe injuries, has today been locked up for 16…

Posted by Nottinghamshire Police on Friday, February 5, 2021

Демієн Гаммонд родом із Ноттінгема, Англія. У 2016 році його засудили на рік за поранення людини, у 2018 році він знову опинився у в’язниці за правопорушення, зокрема перешкоджання роботі поліціянта, збитки та кримінальну відповідальність .

У 2019 році його затримали за завдання тяжких травм. Він напав на чоловіка, скинувши з вікна йому на голову м’яч для боулінгу, загорнутий у джинси. Постраждалий вижив, проте тепер він повинен носити із собою картку, яка пояснює, чому «його поведінка видається громадськості дивною»

«Удома мої травми й далі впливають на мене та мою сім’ю. Я все ще живу з діями людини, яка напала на мене. Через мою черепно-мозкову травму я не той, ким був, і досі не змирився з цим. Я живу з цим щодня, як і ті, хто мені близький», ─ сказав постраждалий на суді. 

Що далі? 

Суддя визнав чоловіка винним у низці крадіжок, насильстві, пошкодженні майна та громадських безладах — усього за 110 злочинів і засудив на 16 років. 

Водночас він був залежний від наркотиків і в момент нападу на людину у 2019 році був під кайфом. Ліки, що йому виписали через психічне порушення, він не вживав. 

Суддя Джеймс Семпсон виніс йому «розширений вирок», що передбачає термін ув’язнення за статтею плюс його продовження, «необхідне для захисту громадськості». За тяжкі злочини йому присудили 5 років, за сексуальні злочини ─ 8 років, плюс 4 роки «продовженого терміну».

Раніше ми розповідали, що будинок із фільму «Мовчання ягнят» продали на аукціоні. З нього зроблять музей. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь