Спецпроєкти

Опублікували трейлер українського фільму «Стоп-Земля», що бере участь у конкурсній програмі «Берлінале»


Вийшов міжнародний трейлер українського фільму «Стоп-Земля», що представлений у конкурсній програмі «Берлінале». 

Про це повідомляє Cineuropa.

Що це означає?

Фільм «Стоп-Земля» представлений у конкурсній програмі 71-го Берлінського кінофестивалю Generation 14plus. Це дебютна автобіографічна кінострічка української режисерки Катерини Горностай.

У фільмі зіграли непрофесійні актори-підлітки. Катерина Горностай познайомилася з ними у творчій лабораторії восени 2019 року. Загалом каст складається із 25 людей. Головні ролі виконали Марія Федорченко, Арсеній Марков і Яна Ісаєнко. 

Стрічку зняла компанія ESSE Production House. Фільм також отримав підтримку Держкіно й Українського культурного фонду. Прем’єра фільму в Україні запланована на другу половину 2021 року.

Про що фільм?

«Стоп-Земля» розповідає історію замкнутої дівчинки Маші, що навчається в середній школі й готується до екзаменів. Маша почувається аутсайдеркою, але має двох друзів Яну і Сєню, які поділяють її нонконформістський статус. За сюжетом Маша закохується в однокласника. Це змушує її вийти із зони комфорту. 

«Це радикальна, автентична та чутлива історія розуміння тривожності молодості», ─ додають у Cineuropa.

Раніше ми розповідали про 9 цікавих українських фільмів і серіалів 2020 року. Ми поділилися не тільки фестивальними стрічками, але й масовим кіно, яке точно варто переглянути. Щоб ви більше ніколи не казали цієї жахливої фрази: «Я не вірю, що це зняли в Україні». 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь