Спецпроєкти

У Clubhouse стався витік даних: компанія не гарантує конфіденційности розмов


У Clubhouse стався витік даних. Один із користувачів транслював аудіочати одночасно з кількох кімнат для обговорення на інших ресурсах.

Про це повідомляє Bloomberg.

Що відбувається?

За правилами користування Clubhouse, чати в кімнатах не зберігаються і не поширюються на інші платформи. У компанії зазначили: користувач, що транслював декілька кімнат на інші ресурси, не зламував соцмережі, а порушив умови обслуговування.

Користувача в соцмережі заблокували, проте у Clubhouse відмовилися пояснити, яких заходів вжито для запобігання таким випадкам.

Експерти зазначають, що рішення можуть обмежити кількість кімнат, у які користувач може ввійти одночасно, або заборонити використання сторонніх додатків для доступу до аудіо в чаті без входу в кімнату. Водночас додають: компанія не може гарантувати  конфіденційности розмов.

Фахівець із кібербезпеки пояснив, що інцидент стався, бо користувач зрозумів, що можна одночасно перебувати в кількох чатах. Інша версія – користувач приєднав Clubhouse до свого вебсайту і поділився логіном віддалено з кимось в інтернеті, хто хотів слухати аудіочати. 

Раніше ми розповідали, як працює Clubhouse і чим соцмережа може бути корисною.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь