Спецпроєкти

У Китаї боротимуться з жіночністю хлопців завдяки додатковим урокам фізкультури


Міністерство освіти Китаю вирішило прищеплювати хлопчикам мужність додатковими заняттями у спортзалі, які вестимуть кращі тренери.

Про це повідомляє Sixth Tone.

Рішення ухвалили у відповідь на скаргу Народної політичної консультативної ради, яка заявила, що тенденція «фемінізації хлопчиків ─ це загроза розвитку та існуванню нації».

Що це означає? 

Народна політична консультативна рада вважає, що хлопці шкільного віку є слабкими, сором’язливими, боязкими, з ніжною зовнішністю в дусі зірок K-pop. Це, на думку влади, в подальшому призведе до кризи маскулінності в країні.

У зв’язку з цим Міносвіти вирішило, що буде наймати кращих тренерів для уроків фізкультури та вдосконалювати їхні методи викладання. Додатковим стимулом для школярів стане можливість безкоштовної освіти в коледжі. Таким чином вони планують виховати мужніх чоловіків шляхом збалансування фізичної сили та психічного здоров’я. 

Це рішення викликало обурення у Китаї, багато хто такі заходи називає сексистськими. У соцмережі Weibo з відповідним хештегом вже прокоментували більше 240 мільйонів разів. 

Раніше ми розповідали, що українські стартапи на рівних конкуруватимуть на ринку Китаю. ІТ-підприємець та спеціаліст з впровадження корпоративних інновацій Микола Гавриляк став амбасадором китайського XNodes-акселератора ─ соціального інституту підтримки стартапів.

Завдяки XNodes українські стартапи, зацікавлені в китайському ринку, зможуть отримати часткову чи повну компенсацію вартості сервісів акселератора. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь