Спецпроєкти

Горіхи макадамія: цікаві факти


7 фактов об орехах макадамия

Горіхи макадамії дуже поживні, містять багато рослинного білка, корисних жирів і мікроелементів. Крім того, вони багаті на вітаміни групи В і вітамін Е. Сьогодні – про них у фактах.

Макадамія горіх де росте

Горіх Макадамія – уродженець Австралії. Історичні дані свідчать про те, що австралійські аборигени їли їх з незапам’ятних часів.

Кулінарний світ заходу відкрив для себе макадамію лише в 1857 році, коли два вчені ботаніки виявили ці дерева в лісах Квінсленду. Барон Фердинанд фон Мюллер описав ботанічні особливості дерева, зафіксував наявність їстівних горіхів, а доктор Вальтер Хілл назвав його на честь фармацевта доктора Джона Макадама. На батьківщині, в Австралії, дерева з яких збирають горіхи здавна називали киндал-кіндал, а самі плоди – муллімбімбі або бумера. Назва «макадамія» зміцнилася лише в 1930 році, коли в Австралії була створена Асоціація любителів макадамії.

Горіх макадамія смак

Макадамія — це круглі горіхи з розсипчастою маслянистою текстурою та солодким, злегка ванільним смаком. Які горіхи макадамія на смак? Їх їдять сирими та смаженими, часто злегка підсоленими, додають у цілому та подрібненому вигляді в овочеві салати та салати з морепродуктами, печиво, тістечка, іншу випічку та морозиво.

Найкращі поєднання з горіхами макадамія – кава та херес. Вважається, що ці напої чудово відтіняють і підкреслюють смак горіха.

7 фактов об орехах макадамия

Горіх макадамія скільки можна їсти

В індонезійській кухні горіхи макадамія використовують в овочевих сотах, а також для приготування олії. Спробуйте пошукати та купити масло з цих горіхів та заправляти ним свіжі салати. У олії макадамії легкий, трохи солодкий смак. Також на батьківщині горіхів можна знайти у продажу мед із квітів макадамії.

7 фактов об орехах макадамия

Макадамія горіх

Макадамія – одні з найдорожчих горіхів у світі. Ціна за кілограм продукту – понад 30$. Ціна обумовлена ​​складністю видобутку горіха – крім того, що висота дерев може досягати 20 метрів, у макадамії – одна з найбільш щільних оболонок.

Горіх макадамія користь

У народній медицині різних країн горіхами лікують артрити, артрози, хвороби шкіри. Жири макадамії користь містять мононенасичену пальмітинову кислоту, що міститься в шкірі людини, але майже не зустрічається в інших рослинах, а також вважаються чудовими антиоксидантами, що уповільнюють процеси старіння в організмі.

7 фактов об орехах макадамия

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь