Спецпроєкти

Записалися на вакцинацію від COVID-19? Є онлайн-калькулятор, який вирахує приблизну дату щеплення (і так, це може бути нескоро)


Інженер Валентин Туков і польський аспірант-математик Мацей Ковальський запустили онлайн-калькулятор, який вираховує чергу, коли громадяни та громадянки України можуть отримати вакцину проти COVID-19.

Калькулятор опубліковано на ресурсі Omni calculator.

Як порахувати свою чергу?

Цей калькулятор розраховано на ситуацію в Україні. Він оцінює, де конкретно ви перебуваєте в черзі, й може вирахувати приблизну дату, коли ви отримаєте першу і другу дози вакцини.

Калькулятор створено на основі списку пріоритетних груп, які затверджено українським урядом. Він розраховує дату на основі вашого віку, належності чи не належності до пріоритетних груп. Також він запитує, чи є у вас певні захворювання, які передбачено у списку і чи не вагітні ви.

Також у підрахунках калькулятор використовує дані про швидкість вакцинації в Україні на поточний день, відсоток охочих вакцинуватися і скільки років знадобиться за такого темпу щеплення.

Наприклад, якщо вам 20 років і ви не належите до жодних пріоритетних груп, ваша дата вакцинації за теперішніх темпів щеплення варіюється з 3 січня 2040-го до 14 листопада 2056 року.

Раніше ми розповідали, що всі охочі можуть записатися на вакцинацію від COVID-19 через застосунок Дія.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь