Спецпроєкти

Дослідження: молодь більш захищена від повторного зараження COVID-19


Данські науковці провели дослідження ймовірности повторного зараження COVID-19 у різних вікових групах.

Про це пише The Lancet.

Яка ймовірність повторно заразитися COVID-19?

2020 року в межах національної стратегії щодо тестування на COVID-19 у Данії протестували близько чотирьох мільйонів данців. Результати дослідження підтверджують, що захист від повторного інфікування COVID-19 стабільно тримається протягом шести місяців після перенесення хвороби.

Водночас зазначається, що молодь, яка перехворіла на коронавірус, на 80% захищена від повторного інфікування вірусом, тоді як люди похилого віку тільки на 47%.

«Наше дослідження підтверджує те, що припускали інші вчені: повторне зараження COVID-19 рідко стається в молодих, здорових людей, тоді як літні люди більш схильні до повторного інфікування», ─ додають автори.

Яка ситуація в Україні?

Станом на 16 березня в Україні зафіксовано 1 360 випадків повторного інфікування COVID-19. Проміжок часу між інфікуваннями в людей від двох до восьми місяців.

«Ми зібрали інформацію про людей, які перехворіли один раз, були внесені в електронну систему епіднагляду, і потім через певний період їм знову було поставлено діагноз COVID-19. Станом на 16 березня таких людей було 1 360, це за даними обласних лабораторних центрів», ─ зазначив голова Центру громадського здоров’я Роман Родина.

Водночас поки немає жодних доказів того, що повторне зараження відбулося через один і той самий штам вірусу. Також у світі ще немає визначення, що таке повторний випадок COVID-19.

«Тобто сказати, що повторний випадок ─ це коли людина захворіла, одужала і через якийсь період знову хворіє, нині не можемо. Ми просто для себе провели скринінг, чи були це одні й ті самі люди, які попередньо хворіли і потім повторно захворіли. Це була ідентифікація за прізвищем», ─ додав Роман Родина.

Раніше ми розповідали, що у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що вони дослідили зв’язок між тромбозом і щепленням вакциною AstraZeneca.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь