Спецпроєкти

В Україні розпочнуть моніторинг якости освіти в Новій українській школі. Зокрема, досліджуватимуть ігровий метод навчання


Міністерство освіти й науки, фонд The LEGO Foundation та Австралійська рада освітніх досліджень (ACER) проведуть моніторинг якости початкової освіти в Новій українській школі.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Як відбуватиметься моніторинг?

В Україні це буде перше дослідження, що має на меті вивчити, як ігрові методи навчання реалізуються в освітньому процесі початкової школи. Проведуть його за участю Української асоціації дослідників освіти, Австралійської ради освітніх досліджень і Державної установи «Український інститут розвитку освіти».

Моніторинг проводитимуть протягом чотирьох років. Для цього оберуть двадцять шкіл із п’яти областей України. Експерти проведуть з учнями оцінювальні інтерв’ю. Також у межах моніторингу відбуватиметься навчання для вчителів, що поєднує змішаний формат тренінгів, методичний супровід і коучингову підтримку.

«Співпраця Міністерства освіти і науки України з організацією The LEGO Foundation уже має свою історію і є досить цікавою з погляду структури, системи роботи, залучености до процесу змін підходів не тільки педагогів, а й інших представників освітньої системи. Наступним кроком такої співпраці має стати вивчення ефективности впроваджених в освітній процес діяльнісних та ігрових методів навчання. Упевнена, що результати такого дослідження стануть ще одним науковим підтвердженням того, що навчання через гру дає можливість розкрити індивідуальні можливості дитини», – зазначила заступниця міністра освіти і науки України Віра Рогова.

Що означає ігровий метод навчання?

Метод ігрового та діяльнісного навчання є важливим для розвитку когнітивної, соціальної, емоційної, креативної та фізичної сфер у дітей.

«Це моніторингове дослідження дуже важливе для нашої роботи, оскільки його результати дадуть нам змогу поглибити й розширити знання щодо впливу діяльнісного підходу», – зазначила керівниця освітніх ініціатив The LEGO Foundation в Україні Оксана Рома

Співпраця регулюватиметься відповідно до положень Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти й науки України та фондом The LEGO Foundation від 20.06.2019 року. Сьогодні в межах співпраці охоплено 300 закладів дошкільної освіти, понад 15 500 початкових шкіл, 14 інститутів післядипломної педагогічної освіти та 23 заклади вищої освіти.

Раніше ми розповідали, чому молодь дедалі частіше відмовляється отримувати вищу освіту.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь