Спецпроєкти

«Душа», «Борат 2» і «Корона»: назвали переможців кінопремії «Золотий глобус» 2021 року


У США відбулася 78-ма кінопремія «Золотий глобус». Переможців обирали у 25 номінаціях. 

Про це повідомляють на офіційному сайті премії. 

Хто переміг?

Найкращим драматичним фільмом 2021 року стала американська драма-вестерн «Земля кочівників» (Nomadland). Авторка картини Хлоя Чжао отримала премію найкращої режисерки.

Найкращим фільмом став «Борат 2» (Borat Subsequent Moviefilm). Саша Барон Коен отримав нагороду за найкращу чоловічу роль у комедії або мюзиклі.

Нагороду на найкращу жіночу роль у драматичному фільмі отримала Андра Дей, яка зіграла у стрічці «The United States Vs. Billie Holiday».

Посмертно отримав нагороду за найкращу чоловічу роль у драматичному фільмі Чедвік Боузман – за гру в «Ma Rainey’s Black Bottom».

Нагорода за найкращу жіночу роль у комедії чи мюзиклі дісталася акторці, яка зіграла головну героїню фільму «Аферистка», – Розамунді Пайк.

Найкращим фільмом іноземною мовою стала кінострічка «Мінарі».

А найкращий телесеріал цього року — «Корона».

Найкращим мінісеріалом став «Ферзевий гамбіт», за який Аня Тейлор-Джой отримала нагороду за найкращу жіночу роль.

Нагороду за найкращий анімаційний фільм отримала кінострічка «Душа».

Раніше наша редакція зустрілася з талановитою українською акторкою Дашею Трегубовою на фільмуванні в шоурумі Rent A Brand. Ми душевно поговорили про кіно, улюблені та найскладніші ролі та про її фаворитів серед номінантів на премії «Золотий глобус» 2021 року. А також розглянули образи, які підійшли б для церемонії, якби та відбулася офлайн у готелі Beverly Hilton.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь