Спецпроєкти

5 фактів про телебачення, які навіть не спадали тобі на думку


Більшість із нас уже давно не має телевізорів удома. Однак скільки б ТБ не пророкували смерть, до повного відмирання йому ще далеко. П’ять фактів про телебачення, які ти завжди хотів/-ла знати, – у сьогоднішній добірці.

Винахідник телебачення не дозволяв своїм дітям дивитися телевізор

Філо Тейлор Фарнсуорт, американський винахідник, який створив першу модель електронного телебачення, забороняв своєму синові проводити час за переглядом телепередач. Він часто повторював: «У цій бляшанці немає нічого путнього. У моєму будинку його ніхто не вмикатиме, крапка». От так от.

Кольорова гама наших снів залежить від того, на яких телепрограмах ми виросли

Ти звик/-ла бачити кольорові сни й думаєш, що так у всіх? А от і ні. Дослідження показали, що ті люди, які в дитинстві дивилися чорно-білі програми, у своїх снах теж бачать тільки сіро-чорну-білу палітру. Тож, як виявляється, те, що ми бачимо, коли не спимо, має значний вплив на те, що ми бачимо, коли заплющуємо очі.

В епоху чорно-білих трансляцій дикторів фарбували рум’янами й помадою зеленого кольору

Уся річ у тому, що в тогочасних камерах застосовувалися червоні фільтри. Без відповідного макіяжу людина в кадрі просто губилася – здавалася занадто блідою та невиразною.

Телебачення в Україні з’явилося одночасно з появою ранкових шоу на американському телебаченні

Відлік для українського телебачення розпочався в листопаді 1951 року. Саме тоді провели першу професійну трансляцію з київського телецентру. Водночас телебачення в Америці зазнало свого розквіту – і вже 1952 року етерна сітка поповнилася форматом ранкових шоу, до яких ми так звикли сьогодні.

Більш ніж половина українців і досі сприймає ТБ як основне джерело отримання новин

За останніми дослідженнями, 52 % українців споживають ключову інформацію саме з телеканалів. Звісно, тенденція поступово зменшується, і на перший план виходять соцмережі. Однак до повного відмирання телебаченню ох як далеко.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь