Спецпроєкти

Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє автоматичну реєстрацію ФОПу в застосунку Дія


Кабмін ухвалив постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо державної реєстрації фізичної особи підприємцем в автоматичному режимі», яка дозволяє реєструвати ФОП автоматично без участь держреєстратора.

Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Коли запрацює послуга у застосунку?

Послуга у застосунку Дія запрацює після презентації на Diia Summit, який відбудеться у травні.

Процес реєстрації ФОПу відбуватиметься без участі реєстратора. Заявка надійде автоматично до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для проведення держреєстрації ФОП.

У планах Мінцифри автоматизувати всі послуги для ФОП.

«Автоматична реєстрація ФОП зменшить адміністративне навантаження на реєстраторів та скоротить тривалість реєстраційної процедури. Це буде найзручніша та швидка послуга для бізнесу без черг у держорганах та без корупції. Це наша візія. У кінцевому результаті усі державні послуги мають ставати автоматичними та виключати людське втручання», — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На даний момент відкрити ФОП у застосунку Дія можна за 10-15 хвилин. Як зазначають у Мінцифрі, понад 120 тисяч ФОП відкрили завдяки Дія, а 320 тисяч людей скористалися послугами для ФОП.

Раніше ми розповідали про нові послуги для ФОПів у застосунку Дія.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь