Спецпроєкти

Законопроєкт про Дія City ухвалили в першому читанні: розповідаємо, на що це вплине


Законопроєкт про Дія City ухвалили в першому читанні. Дія City планує об’єднати ІТ-компанії України та створити їм особливі умови роботи.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Детальніше

За ухвалення законопроєкту проголосували 227 депутатів. Як зазначив Михайло Федоров, законопроєкт №4303 розроблявся разом із представниками IT-індустрії.

Законопроєкт передбачає:

  • свободу діяльности (усі резиденти мають право самостійно обирати форми співпраці з третіми особами);
  • невтручання держави;
  • стабільність ─ режим вводиться щонайменше на 15 років;
  • формальний характер процедури отримання статусу резидентів;
  • гіг-контракти та додаткові механізми захисту прав на інтелектуальну власність та інвестицій.

Дія City ─ це прозорий правовий режим для ІТ-галузі, що має відкривати нові шляхи для розвитку IT-продуктових компаній і стартапів в Україні. Членство в Дія City необмежено територіально й чинне по всій країні, а також добровільне.

«Головна мета Дія City ─ стимулювати розвиток України як цифрової держави, щоб IТ-індустрія досягла 10% у ВВП країни ─ нині частка становить близько 3,7-4,2%. Крім того, доходи IT-галузі в Україні за 5 років можуть значно збільшуватися ─ із 6 мільярдів доларів до 16,5 мільярда доларів. А кількість робочих місць у галузі зросте до 450 тисяч до 2025 року», ─ зазначив Михайло Федоров.

Раніше ми розповідали, що змінить проєкт Дія Сity й чому ІТ-компаніям не варто хвилюватися про те, що Дія City може стати державним регулятором.

Дія City об’єднає ІТ-компанії України та створить їм особливі умови роботи. По-перше, це спеціальний правовий режим. Він поширюватиметься на компанії, які отримують статус резидентів Дія City. Для цього потрібно відповідати певним вимогам. По-друге, зменшення ставок оподаткування.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь