Спецпроєкти

Ізраїльтянка розмістила по Тель-Авіву білборди з фотографіями та іменами ґвалтівників


Ізраїльтянка Яель Веред запустила кампанію Face it і розмістила на білбордах по Тель-Авіву фотографії та імена чоловіків, яких звинувачують у насиллі над жінками та неповнолітніми.

Про це пише Ynet.

Яка мета кампанії?

Першим Яель Веред розмістила білборд із фотографією та ім’ям чоловіка, якого звинувачують у спробі вбивства колишньої дружини. За інформацією слідства, він побив жінку качалкою й завдав 20 ножових ударів на очах в їхнього сина. У суді чоловік подав позов про нерозголошення особистої інформації «заради захисту доброї репутації». Його прохання підтримали.

Яель Веред не належить до жодної правозахисної або феміністичної організації. Вона працює менеджеркою з продажів.

«Коли в країні немає гідного покарання, відповідного масштабам злочину, залишається застосовувати соціальні санкції. У межах закону, зрозуміло. Щоб покласти край сорому жертв, приречених відчувати себе винними й вимушених приховувати своє ім’я та змінювати голоси. Чому соромно має бути жертві? Нехай соромиться злочинець», ─ заявила Яель Веред.

За юридичною практикою Ізраїлю особисту інформацію, ім’я та фото ґвалтівника заведено приховувати. ЗМІ також немає права публікувати ці дані.

Яель Веред хоче, щоб кампанія Face it привернула увагу до цієї проблеми, щоб особисту інформацію про злочинців перестали приховувати. Дівчина вважає, що соромитися повинні не жертви, а ці аб’юзери.

«Насилля над жінками стало буденною справою Ізраїлю. Спочатку всі жахаються, а потім забувають до наступного випадку. Стало очевидно, що потрібно щось робити, і політкоректності тут не місце», ─ додала Яель Веред.

Кампанія вже отримала відгук серед інших жінок. Дівчата почали надсилати Яель фотографії та інформацію про ґвалтівників, жертвами яких вони стали. А рекламні компанії пропонують свої послуги з розміщення цих даних.

Яель планує продовжити свою боротьбу та розповісти про жінок, які не можуть розлучитися зі своїми чоловіками, навіть якщо ті засуджені за насильство.

Раніше ми розповідали, що поліціянта, який убив Джорджа Флойда, визнали винним.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь