Спецпроєкти

Дослідження: у якому віці людина є найщасливішою?


Дослідницька компанія OnePoll провела опитування, щоб визначити найщасливіший вік людини. 

Результати дослідження опублікували у Fast Company.

Який вік обирали люди?

Опитування провели серед 2000 людей. Їх запитували лише одне: «Якби ви могли прожити життя в одному віці, який би ви вибрали?»

Найчастіше респонденти обирали вік після 30 років.

Науковці з Еммануїл-коледжу вирішили дослідити це питання. Вчена з цього коледжу Клер Мехта додала, що науковці рідко звертають увагу на віковий період від 30 до 45 років.

Вони розпочали дослідження і зібрали на даний момент 700 людей.

«Ми думали, що люди будуть говорити про проблеми і їх подолання. Очікували почути про кризу кар’єри, який часто доводиться на період від 30 до 40 років», ─ додає Клер Мехта.

Проте, на подив науковців, люди в цьому віці говорять найбільше про глибоке задоволення життям, не забуваючи про велику відповідальність, якої не було, коли вони були молодші.

«Не дивлячись на складні моменти, саме зараз я відчуваю себе щасливим», ─ розповів 44-річний респондент.

Також добровольці зазначають, що в цьому віці краще розуміють себе і почуваються впевненішими, освоїли необхідні навички у їх роботі і для кар’єри.

«Якби я могла повернутися назад, мені довелося б відкотитися в минуле не тільки фізіологічно, а й емоційно і морально. В жодному разі. Краще я буду дивитися на свої зморшки», ─ додала ще одна респондентка, 37-річна Ліза.

Науковці з Еммануїл-коледжу додають, що продовжать дослідження.

Раніше ми розповідали, чи варто завжди уникати стресу. В експерименті вчених цікавили настрій і кількість стресових ситуацій за день – наприклад, конфлікти з друзями, погане фізичне самопочуття: головний біль, кашель, утома, проблеми на роботі, а також те, що позитивного сталося за день, які хороші емоції переживали учасники.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь