Спецпроєкти

Мінцифри забезпечить безплатним інтернетом мобільні бригади вакцинації проти COVID-19


Мінцифри та МОЗ розробили проєкт, що забезпечить доступ до безплатного інтернету мобільним бригадам вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомляють на сайті Мінцифри.

Як це працюватиме?

Для вакцинації людей від COVID-19 навчено вже 300 мобільних бригад.

Інтернет медикам потрібен для внесення записів до електронної системи охорони здоров’я. Часто мобільні бригади виїжджають туди, де немає стаціонарного доступу до мережі.

За сприяння Мінцифри та МОЗ мобільні оператори Vodafone, Kyivstar і Lifecell забезпечили мобільні бригади безплатним доступом до мобільного інтернету.

«Поки ми не в 2024 році, коли за планом Мінцифри 95% населення України матиме доступ до швидкісного інтернету, інколи доводиться розв’язувати питання інтернет-зв’язку оcь так – точково. Коронавірус пришвидшує трансформацію всього світу, і Україна не може залишитися осторонь цього глобального процесу. Отримання мобільними бригадами доступу до інтернету – це приклад взаємодії двох міністерств і бізнесу, користь від якої відчують українці», — зазначив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест.

Раніше ми розповідали, що законопроєкт про Дія City ухвалили в першому читанні. Дія City планує об’єднати ІТ-компанії України та створити їм особливі умови роботи.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь