Спецпроєкти

Паспорт у смартфоні: як Apple впроваджує електронні документи


Компанія Apple наполягає на заміні паперових паспортів електронними ID. Техгігант працює над тим, щоб особу можна було ідентифікувати за ID у смартфоні.

Про це повідомляє AppleInsider.

Паспорт і посвідчення водія у смартфоні – деталі

В Apple запевняють: ваш паспорт, посвідчення водія і, можливо, усі паперові посвідчення стануть цифровими. Ми вже зберігаємо в смартфоні все: від кредиток до квитків – і компанія впевнена, що найближчим часом так буде з усіма документами.

Apple працює над розробленням необхідних патентів, зокрема тих, які допоможуть ідентифікувати особу, яка показує смартфон із цифровим посвідченням. Автентифікація користувача від органу, що видав документ, – першочергова функція, яку треба розробити, кажуть в Apple.

Інші кейси цифровізації документів

Тим часом Україна стала першою державою, яка запустила цифрові паспорти та законодавчо прирівняла їх до звичайних документів.

30 березня Верховна Рада України у другому читанні ухвалила законопроєкт № 4355, який прирівнює електронні паспорти до звичайних. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Україна стала першою країною, де електронні паспорти рівні з паперовими. За ухвалення законопроєкту «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» проголосували 302 депутати.

З 23 серпня 2021 року біометричний паспорт та ID-картка в Дії стануть повним аналогом паперового і пластикового на законодавчому рівні.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь