Спецпроєкти

Знижки, рейтинги та друзі: поради для шопінгу на AliExpress


Футболка із засмагою, вакуумна помпа, стільчик для рибалки – велкам ту AliExpress.

У цьому китайському інтернет-магазині можна знайти все, за це його і люблять. А ще серденько радіє, коли бачить ціни, бо придбати досить пристойну сумку за 70 гривень – то нечуване везіння.

Інколи можна трохи перегнути палицю, накупивши на AliExpress сто тисяч товарів, які ніколи та за жодних обставин не знадобляться. Щоб шопінг був розумним, пропонуємо кілька порад і лайфхаків.

Вивчайте продавців

Порада банальна, як день, але вкрай важлива. Щоб не купити супернеякісну футболку або парасольку, яка зламається за три дні, потрібно уважно вивчати продавців. Читати відгуки попередніх покупців, звертати увагу на асортимент, кількість замовлень і рейтинг продавця – це прям must must.

Гарний рейтинг говорить про надійність, а самі лише високі оцінки вкупі з односкладовими відгуками повинні насторожувати.

Шукайте англійською

У застосунку можна вибрати українську мову, проте AliExpress не завжди розуміє запитів. Наприклад, якщо ви шукаєте парасольку, вам можуть запропонувати будматеріали, а вводячи слово «спідниця», будьте готові до того, що застосунок покаже джинси.

Щоб одразу знайти потрібний товар, краще вводити запити англійською. Так значно швидше, плюс – не потрібно буде перекладати з аліекспресівської російської, де слова не узгоджуються одне з одним.

Додавайте товар до «Обраного»

Ми додаємо намисто з перлів або електричний гайковерт до переліку обраних товарів, бо сподіваємося повернутися до покупки, коли будуть гроші на картці чи коли буде потреба. Проте в цьому є й інші сенси. Якщо продавець вирішить зробити знижку на цей товар, вам на пошту надійде сповіщення. І вподобану річ отримаєте, і зекономите.

Не бійтеся просити знижки

Увага! Дуже несподівана інформація. Виявляється, на старому доброму «Алі» можна торгуватися. Ціни на сайті й так гріють душу, але можна скинути ще трохи.

Попросити про додаткову знижку або бонус на наступну покупку – вай нот? Особливо якщо продавець приємний, легко йде на контакт і завжди бажає вдалого шопінгу. Навіть якщо знижку отримати не вдасться, не засмучуйтеся, можливо, пощастить іншого разу.

Не забувайте про промокоди та купони AliExpress

AliExpress дає покупцям цілу систему знижок – на будь-який випадок життя. Наприклад, клієнтам пропонують скористатися промокодами, з якими можна добре зекономити.

Також покупцям доступні купони. Є три види: від AliExpress, від продавця та спецкупони. Купони від Ali діють на товари певних категорій і мають різні номінали. Отримати їх можна під час реєстрації або якщо виконувати завдання в застосунку.

Магазин пропонує купони, якщо ви замовили товари на певну суму. Тут продавець сам регулює суму замовлення та знижки. У цьому випадку не варто відкладати купівлю в довгу скриньку, чекати знака згори чи закінчення ретроградного Меркурія, бо термін дії сейлу обмежений.

Спеціальні купони можна додавати до інших купонів, вони автоматично застосовуються до товарів у кошику. Щоб їх отримати, потрібно завантажити мобільний застосунок. Також ці пропозиції активно поширюються під час акцій і розпродажів.

Перевірити актуальні для вас купони можна в особистому кабінеті, у відповідному розділі. Але майте на увазі, що одночасно декілька промокодів або відразу купон і промокод застосувати не вийде.

Приємні знижки пропонують також на честь свят. Одинадцятого листопада, наприклад, увесь світ святкує день шопінгу. За кілька тижнів після цього – стара добра Чорна п’ятінка. Усі сейломани світу сходять із розуму, адже Ali пропонує тисячу та один товар зі знижкою. День матері, Різдво, 8 Березня, кіберпонеділок, 14 лютого, навіть щорічне свято середини осени в Китаї – приємні ціни пропонують часто, головне – не проґавити.

Пам’ятайте, що з друзями дешевше

Так, це та сама акція, про яку довго сурмили всі блогери. Щоб отримати знижку для двох, потрібно зайти в розділ «З друзями дешевше» та зарезервувати потрібний товар. Після цього ви отримаєте посилання, яким потрібно поділитися з другом. Якщо він замовить товар протягом доби, ви разом із ним отримаєте хорошу знижку в 50-70%.

Підвищуйте власний статус

На Ali є чотири рівні учасників: срібний, золотий, платиновий і діамантовий. Чим вищий статус клієнта, тим більше переваг він має.

Для переходу на новий рівень треба не тільки постійно замовляти, але й залишати відгуки та брати участь в акціях.

Срібні учасники отримують спеціальні пропозиції на певні товари та вітання на день народження. Золотим, окрім уже зазначених переваг, надаються два купони по $1. Витратити їх можна протягом тижня за умови купівлі товарів від $10.

Платиновим учасникам дають ще більше «плюшок». Наприклад, вони отримують $3 знижки на будь-яку річ і ще 2 долари знижки, якщо купують товар на суму від $10. Якщо клієнт захоче повернути річ, що коштує менш ніж 25 доларів, він одразу ж отримає назад свої гроші.

Діамантовим учасникам дарують два купони на $5, які можна витрати на товари від $25. На цьому рівні можна отримати назад до $100 за товари, що не підійшли, не відкриваючи водночас суперечки з продавцем.

Сортуйте товари за кількістю продажів

Щоб не натрапити на зіпсовану косметику або зламані окуляри, краще сортувати товари за замовленнями. Якщо тисяча людей придбали те, що ви тільки плануєте, значить, річ якісна. Те, що добре продається, з великою долею вірогідности слугуватиме вам довго.

Замовляйте по одному товару

Дуже зручно, коли в одній посилці декілька товарів – не потрібно сто разів бігати на пошту, забрав раз і забув. Але не все так добре, як може здаватися.

Якщо в посилці кілька речей, на митниці можуть виникнути запитання. Крім того, якщо посилка десь загубиться (мало що може трапитися), ви втратите всі свої покупки, а це дуже сумно. Тому нехай в одній посилці буде один товар, так значно спокійніше.

Якщо ви будете дотримуватися цих простих порад, то зможете й уподобану річ отримати, і добре зекономити, ще й нерви свої збережете. І всім буде щастя.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь