Спецпроєкти

«Завоюйте чоловіка за три дні та купіть наші труси»: як вимкнути набридливу рекламу на телефоні

Відключити рекламу – той ще челлендж. Спочатку маркетологи довго ламають голову, як зробити дієву рекламу, а потім користувачі не знають, куди від неї сховатися. І якщо якусь із них хоч на конкурси подавай, то більшість реклами – набридлива й недоречна. Чи можливо від неї позбутися та як це зробити на вашому смартфоні? Розберімо найпопулярніші кроки.

Антивірусні програми – якщо підхопили зайвого
Якщо засилля реклами на екрані вашого телефону дратує й не дає можливости нормально серфити на просторах інтернету – можливо, ви підхопили якесь шкідливе програмне забезпечення. У такому разі найкраще рішення – встановити на телефон антивірус, просканувати й, за потреби, видалити всіх шкідників. Додатково можна використати програми очистки, наприклад CСleaner (для Android тут), які допоможуть почистити кеш, позбавити телефон від «сміття». Це допоможе відключити рекламу.

Як заблокувати рекламу з різних сайтів?
Часто ми навіть не помічаємо, як погоджуємося на розсилку або на отримання сповіщень від сайтів, на які заходимо. Тоді на екрані можуть з’являтися і пропозиції щось збільшити, і новини в стилі «Шок! Святослав Вакарчук зробив таке!», і заклики щось придбати. Вимкнути такі рекламні оголошення доволі просто.
Chrome
Якщо ви користуєтеся браузером Chrome на Android, зайдіть у «Налаштування», оберіть «Сповіщення» та вимкніть їх або налаштуйте під себе. Тут же ви зможете побачити список сайтів, яким дозволили надсилати сповіщення.
Для власників айфонів інструкція така: відкрийте додаток Chrome, зайдіть у «Налаштування», оберіть «Вебконтент» й увімкніть опцію «Блокувати спливні вікна».
Safari
Для того щоб прибрати сповіщення із сайтів у браузері Safari, потрібно зайти в «Налаштування» телефону, знайти там Safari й у загальних параметрах активувати «Блокувати спливні вікна» – вуаля, нічого зайвого просочитися не повинно!
Спеціальні браузери
Є ще один варіант боротьби з рекламою в браузерах – можна вибрати замість стандартного, наприклад, Adblock Browser для Android та IOS – він не вимагає спеціального установлення, приховує всі спливні вікна та відеоролики. Схожий за функціями також Free Adblocker Browser, і, що приємно, обидві програми безплатні.

Топпрограми для блокування реклами
Однією з найпопулярніших безпечних програм для блокування є AdGuard. Звантажити її для Android можна на офіційному сайті (нині у Play Market є додаток, але він має обмежений функціонал). Безплатна версія дає можливість фільтрації трафіку тільки в браузері, а платна підписка очищує від реклами всі мобільні додатки, браузери та захищає персональні дані. Власники телефонів з IOS можуть звантажити AdGuard в AppStore.
Решта додатків мають дещо нижчий рейтинг і, за відгуками користувачів, «пропускають» рекламу. А втім, вони можуть зменшити її кількість.

Додатки для Android:
NetGuard – можна звантажити в Play Store, є платна версія.
Adblock – безплатний додаток, але сам містить рекламу та вбудовані покупки.
Adblock Fast – безплатний додаток, працює тільки в браузері.
Додатки для IOS:
Adblock – блокує всі рекламні оголошення, зокрема й ті, які з’являються в улюблених безплатних іграх, є Pro-версія.
Adblock Plus – безплатний додаток, блокує рекламу в Safari.

Як прибрати рекламні сповіщення від додатків і програм?
Для того щоб прибрати набридливі сповіщення про те, що вам треба погодувати тамагочі, полити рослинку або посадити кукурудзу (і всі решта сповіщень від програм і додатків) – потрібно зайти в «Налаштування».

Власникам телефонів на Android треба вибрати пункт «Сповіщення» та вимкнути їх там або ж вибрати «Програми» чи «Програми та сповіщення» й керувати сповіщеннями кожного додатку/програми окремо.
Щоб вимкнути все, що здається вам не надто важливим на IOS, потрібно також зайти в «Налаштування» («Параметри»), вибрати «Сповіщення» та попрацювати з кожною програмою окремо. Так само можна вимкнути сповіщення, вибираючи конкретний додаток у «Параметрах».

Також вимкути рекламу допоможуть  преміумверсії додатків, адже, вибираючи безплатний варіант, ви автоматично погоджуєтеся на вбудовану рекламу.

Раніше ми вже писали, як розпізнати фейкові новини і про те, як люди брешуть про себе в інтернеті.

Чи можливо відключити рекламу повністю?
Так, якщо ви власник телефона на Android, є безпечний варіант (без втручань у root, надання суперправ, втрат ліцензій тощо). Побороти набридливу рекламу допоможе програма DNS66.

Її не вдасться знайти в Google Play, але можна встановити, наприклад, зі сховища F-Droid (тут міститься тільки вільне програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом, і F-Droid має надійну систему захисту від шкідливого коду) – як через додаток F-Droid, так і з офіційного сайту. Але щоб це зробити, потрібно ввімкнути опцію установлення файлів із «Невідомих джерел» у налаштуваннях безпеки – і тут потрібно розуміти, що це користувач робить на свій страх і ризик. Мінус програми DNS66 полягає в тому, що її потрібно вмикати щоразу після того, як телефон йде в режим сну.

Отже, щоб позбутися зайвої, шкідливої та набридливої реклами, можна купувати преміумверсії додатків, покопатися в налаштуваннях браузерів і телефона, а також встановити додатковий софт. Але будьте обережні та перевіряйте інформацію – деякі програми, не описані в нашому матеріалі, обіцяють «золоті гори», а водночас хочуть залізти до вас у телефон і «покрасти» щось корисне для себе.

Як

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь