Спецпроєкти

Слаггінг – TikTok-тренд з догляду за обличчям. Чому цей метод став популярним і що про нього кажуть косметологи?


Корейські методи з догляду за обличчям вже давно в тренді. Одним з останніх та спірних став слаггінг – відео з його використанням можна знайти за відповідним гештегом в TikTok.

Для слаггінгу потрібен тільки звичайний косметичний вазелін – в Україні він коштує від 10 грн.

На відео в TikTok дівчата, які практикують слаггінг, хизуються доглянутою шкірою. А от косметологи до цього методу ставляться неоднозначно. Що не так зі слаггінгом та які наслідки він може мати, пояснює bit.ua.

Що таке слаггінг?

Слаггінг походить від англійського слова «slug» (слимак).

Сутність полягає в тому, щоб нанести на обличчя щедрий шар вазеліну – бажано на ніч.

Процедура призначена для людей із сухим типом шкіри, які страждають від стягнутості, свербежу та лущення.

Як цей метод працює ?

Неправильний догляд за шкірою та стан довкілля можуть порушити захисний шар шкіри. Від цього починається сухість, свербіж та лускання. Також суха шкіра може передаватися у спадок – генетику ще ніхто не скасовував.

Вазелін створює бар’єр, який утримає вологу, необхідну для сухої шкірі. Такий ритуал краси обіцяє сяючу, ніжну та гладеньку шкіру, як у немовляти.

За порадами корейських блогерів, вазелін потрібно нанести тонким шаром на все обличчя вранці або на ніч. Сяючі результати на обличчя ми спостерігаємо у користувачок TikTok:

Тренд під гештегом #Sluglife, #Slugging

За такими хештегом можна знайти відео користувачів, які вже спробували цей метод та розповіли, як експеримент вплинув на їхню шкіру.

Більшість відгуків – про те, що є неприємна жирність та липкість обличчя перед сном, але на ранок всі ці жертви повністю себе виправдовують.

Що не так з цим трендом – запитуємо в експертки

«Я як косметолог однозначно не рекомендую такий спосіб. Азіати відрізняються від нас не тільки своєю шкірою. Варто пам’ятати, що реакція шкіри на певний вид догляду також залежить від довкілля.

Використання вазеліну створює плівку на обличчі. Таким чином дійсно можна утримати вологу, але наслідки значно гірші. Тим більше люди не завжди можуть самостійно визначити свій тип шкіри. Тож якщо власник/-ця комбінованої або жирної шкіри спробує такий спосіб на собі, реакція може бути непередбачуваною», – коментує косметологиня-естетистка Анна Письменна.

Результати процедури

Косметологиня пояснює – наслідки слаггінгу можуть сильно відрізнятися від сяючої шкіри на відео в тіктоці.

«Після слаггінгу іноді потрібне лікування, щоб привести шкіру до ладу – особливо якщо йдеться про підлітків. Я розумію, що найчастіше ці рекомендації дивляться саме підлітки, шкіра яких ще зовсім не готова до таких експериментів», – наголошує Письменна.

Можливі наслідки слаггінгу:

  • папули і пустули – запалені горбки (прищі);
  • комедони – закупорені волосяні фолікули (пори);
  • будь-яка алергічна реакція, яка може спровокувати запалення.

Експеримент зі слаггінгом для власників/-ць жирного і комбінованого типу шкіри обернеться великою кількістю закритих комедонов чи запаленнями. Люди з сухою шкірою за деякий час регулярного використання вазеліну можуть зіштовхнутися з посиленням сухості.

Чи можна взагалі використовувати вазелін для обличчя?

«Людям 50+ вазелін рекомендую використовувати, тільки якщо він є у складі кремів, хайлайтерів або будь-яких доглядових засобів за шкірою. Решті – тільки вибірково – наприклад, для догляду за губами або сухими подразненими ділянками тіла. Будь-які експерименти зі шкірою раджу проводити тільки після консультації з косметологом або дерматологом».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь