Спецпроєкти

Ілон Маск та Джефф Безос виплачували мізерні податки – розслідування ProPublica


Адміністрація Байдена почала розслідування з приводу витоку інформації про те, що Маск, Безос на інші мільярдери уникали сплати необхідної суми податку.

Видання ProPublica повідомило про ексклюзивно отримані документи Служби внутрішніх доходів США. Вони доводять, що Джеффрі Безос, Ілон Маск, Уоррен Баффет, Білл Гейтс, Джордж Сорос, Марк Цукерберг та Майкл Блумберг юридично уникали сплати податку на прибуток.

Адміністрація президента США почала розслідування, щоб з’ясувати, як інформація про податки найбагатших людей світу потрапила до громадськості.

«Будь-яке несанкціоноване розголошення конфіденційної урядової інформації особою, яка має доступ, є незаконним, і ми сприймаємо це дуже серйозно», – сказала прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

Деталі розслідування

У своєму розслідуванні ProPublica розкрили інформацію з декларацій найбагатших американців. Ці дані виданню передали анонімно. Журналісти не знають, з якою метою це було здійснено.

Видання заявило, що багаті американці використовують способи ухилення від сплати податків. Саме тоді, коли середньостатистична сім’я у США платить 14% від прибутку, мільярдери виплачують менше ніж 1%. А дехто взагалі не виплачував податок у певні роки.

Видання ProPublica оцінило фінансовий стан 25-ти найзаможніших американців із 2014 по 2018 роки (за інформацією журналу Forbes). Їхній дохід зріс на 401 мільярд доларів, а податків за ці роки було сплачено лише 3,4%.

Серед імен багатіїв, що ухилялися від сплати податків, назвали засновника Amazon Джеффа Безоса. Згідно з даними за 2014-2018 роки він сплатив лише 0,98% податків від прибутку. А в 2007 і 2011 роках Джефф Безос узагалі не платив податки.

За інформацією ProPublica, Ілон Маск заплатив 3,27% податків від свого прибутку, а в 2018 році ухилився від сплати податкової ставки.
Найменший відсоток податку заплатив Уоррен Баффет – генеральний директор Berkshire Hathaway. Його реальна податкова ставка становить 0,1%.

Після виходу розслідування Джен Псакі також заявила, що президент Байден вніс пропозицію, аби корпорації та особи, що мають високий дохід, платили більший податок до бюджетної суми, ніж кожен інший платник.

Раніше ми повідомляли, що Ілон Маск на другому місці серед найбагатших людей світу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь