Спецпроєкти

Спаржа на сніданок, обід і вечерю: смачні та прості рецепти


Спаржа – це не тільки смачно, а й корисно: вона містить вітаміни A, B2, залізо, кальцій, фолієву кислоту та клітковину. Молоді пагони цінують за ніжний неповторний смак та свіжість. У розпал сезону публікуємо рецепти зі спаржею на сніданок, обід і вечерю.

омлет зі спаржею

Омлет зі спаржею

  • Горстка спаржі
  • 3 яйця
  • 50 мл молока
  • Сіль
  • Вершкове масло
  • Оливкова олія

Розтоплюємо вершкове масло в оливковій олії. Спаржу нарізаємо шматочками по 2 см і тушкуємо в маслі 3-4 хвилини.

Збиваємо яйця з молоком, заливаємо цією сумішшю спаржу. Обережно перемішуємо все лопаткою, накриваємо кришкою та готуємо 10 хвилин на середньому вогні.

Відварна спаржа із соусом Голландез

  • Горстка спаржі
  • 2 жовтки
  • Сіль та перець
  • 1 лимон
  • 100 г вершкового масла

Солимо й перчимо жовтки, додаємо сік лимону і збиваємо міксером або ручним блендером упродовж 2 хвилин.

У невеличкій каструлі розтоплюємо вершкове масло. Обережно вливаємо гарячі вершки в соус, що збивається.

Спаржу відварюємо 2-3 хвилини в достатньо підсоленому окропі. Відразу остуджуємо в холодній воді або воді з льодом – так вона залишиться хрусткою.

Подаємо на стіл із соусом.

Тарт зі спаржею та козячим сиром

  • 250 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. сметани
  • Сіль за смаком
  • 200 мл вершків
  • 4 жовтки
  • 200 г козячого сиру
  • Горстка спаржі

Змішуємо борошно, яйце, м’яке вершкове масло і сметану, додаємо сіль. Замішуємо тісто та залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.

Розкачуємо тісто та вистелюємо ним форму для запікання з бортиком.

Готуємо за температури 180ºС протягом 20 хвилин, до легкого зарум’янення.

Натираємо козячий сир, змішуємо з жовтками, вершками, приправляємо сіллю та перцем. На спечений корж викладаємо спаржу, заливаємо сирною сумішшю і запікаємо ще 15 хвилин.

Якщо з якихось причин не любите спаржу, маємо рецепти на сніданок, обід та вечерю з яблук чи слив. А ще у нас є прості рецепти з молодою картоплею, а ось тут можна почитати, як готувати ягідні пироги – якраз до літнього сезону.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь