Спаржа на сніданок, обід і вечерю: смачні та прості рецепти
Спаржа – це не тільки смачно, а й корисно: вона містить вітаміни A, B2, залізо, кальцій, фолієву кислоту та клітковину. Молоді пагони цінують за ніжний неповторний смак та свіжість. У розпал сезону публікуємо рецепти зі спаржею на сніданок, обід і вечерю.
Омлет зі спаржею
- Горстка спаржі
- 3 яйця
- 50 мл молока
- Сіль
- Вершкове масло
- Оливкова олія
Розтоплюємо вершкове масло в оливковій олії. Спаржу нарізаємо шматочками по 2 см і тушкуємо в маслі 3-4 хвилини.
Збиваємо яйця з молоком, заливаємо цією сумішшю спаржу. Обережно перемішуємо все лопаткою, накриваємо кришкою та готуємо 10 хвилин на середньому вогні.
Відварна спаржа із соусом Голландез
- Горстка спаржі
- 2 жовтки
- Сіль та перець
- 1 лимон
- 100 г вершкового масла
Солимо й перчимо жовтки, додаємо сік лимону і збиваємо міксером або ручним блендером упродовж 2 хвилин.
У невеличкій каструлі розтоплюємо вершкове масло. Обережно вливаємо гарячі вершки в соус, що збивається.
Спаржу відварюємо 2-3 хвилини в достатньо підсоленому окропі. Відразу остуджуємо в холодній воді або воді з льодом – так вона залишиться хрусткою.
Подаємо на стіл із соусом.
Тарт зі спаржею та козячим сиром
- 250 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1 ст. л. сметани
- Сіль за смаком
- 200 мл вершків
- 4 жовтки
- 200 г козячого сиру
- Горстка спаржі
Змішуємо борошно, яйце, м’яке вершкове масло і сметану, додаємо сіль. Замішуємо тісто та залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Розкачуємо тісто та вистелюємо ним форму для запікання з бортиком.
Готуємо за температури 180ºС протягом 20 хвилин, до легкого зарум’янення.
Натираємо козячий сир, змішуємо з жовтками, вершками, приправляємо сіллю та перцем. На спечений корж викладаємо спаржу, заливаємо сирною сумішшю і запікаємо ще 15 хвилин.
Якщо з якихось причин не любите спаржу, маємо рецепти на сніданок, обід та вечерю з яблук чи слив. А ще у нас є прості рецепти з молодою картоплею, а ось тут можна почитати, як готувати ягідні пироги – якраз до літнього сезону.