Спецпроєкти

Як приготувати ягідний пиріг. 5 простих рецептів


Не знаєте, чим зайнятися ввечері або на вихідних? Спечіть пиріг! Пироги, як то кажуть, it's always a good idea. І їсти їх можна як із чаєм удома, так і на пікніку під рожеве напівсухе.

Ділимося з вами простими пирогами ягідних пирогів.

Пиріг із полуницею

  • борошно – 1,5 склянки
  • розпушувач – 1,5 ч. л.
  • кориця – 1 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • вершкове масло кімнатної температури – 100 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 3/4 склянки
  • тепле молоко2 ст. л.
  • сіль – дрібка
  • полуниця – опціонально
  • цукрова пудра – для подачі

Змішати у мисці просіяне борошно, корицю, ванільний цукор, сіль і розпушувач. Окремо збити масло із цукром до кремоподібного стану, додати по одному яйця. Потім влити молоко, розмішати. Всипати борошно, обережно змішуючи тісто лопаткою.

Форму діаметром 22-24 см встелити пергаментом і змастити маслом. Вилити масу у форму, розрівняти. Полуницю розрізати навпіл, викласти на тісто по колу, трохи удавлюючи в тісто. Поставити пиріг у нагріту до 180 градусів духовку та випікати 35-40 хвилин. Готовий пиріг трохи охолодити, посипати цукровою пудрою.

Кекс із малиною

  • кукурудзяне борошно – 100 г
  • пшеничне борошно – 150 г
  • крохмаль – 1 ст. л.
  • розпушувач – 1 шт.
  • сіль – дрібка
  • цукор – 100 г
  • вершкове масло – 150 г
  • яйця – 3 шт.
  • малина – 125 г
  • лимон – 1 шт.

У глибокій мисці змішуємо два види борошна, дрібку солі, крохмаль і розпушувач. Яйця збиваємо з цукором до білої піни. Додаємо розтоплене вершкове масло (його необхідно попередньо остудити). Додаємо сухі компоненти. Збиваємо. Додаємо лимонний сік і цедру, знову добре збиваємо. Додаємо малину і обережно вмішуємо її в тісто ложкою. Викладаємо у змазану маслом або олією форму для випікання. Ставимо у нагріту до 180 градусів духовку та випікаємо близько 45 хвилин. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.

Вишневий пиріг

  • вишня – 1 склянка
  • борошно – 1 склянка
  • кефір – 1 склянка
  • цукор – 1 склянка
  • яйця – 3 шт.
  • розпушувач – 1 ч. л.

З вишні видаляємо кісточки та складаємо у друшляк, аби з неї стік сік. Якщо це не зробити, тісто розмокне та зіпсує пиріг. Поки вишня стікає, в окремій мисці змішуємо яйця та цукор, трохи збиваємо. Потім вливаємо кефір (він має бути кімнатної температури). Борошно окремо змішуємо з розпушувачем та додаємо в яєчно-кефірну суміш. Усе добре перемішуємо. Тісто має вийти помірно рідким, але досить щільним. Якщо воно занадто рідке,  додайте трохи борошна і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Вливаємо тісто у змащену олією або маслом форму. Вишню викладаємо поверх тіста. Ставимо у нагріту до 150 градусів духовку та випікаємо близько 30 хвилин.

Маффіни із ожиною

  • вершкове масло – 80 г
  • молоко – 130 г
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – дрібка
  • борошно – 220 г
  • цукор – 110 г
  • розпушувач – 1,5 ч. л.
  • мускатний горіх – 1/4 ч. л.
  • ожина – 25 шт.

Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо туди молоко і додаємо яйце. Гарно розмішуємо. Окремо змішуємо борошно із дрібкою солі, цукром, розпушувачем і мускатним горіхом. Висипаємо у миску, робимо по центру заглиблення, куди вливаємо молочну суміш. Розмішуємо до однорідності. Формочки змащуємо маслом або олією. Тісто розкладаємо по формах, зверху втискаємо по 2-3 ягоди ожини. Ставимо у нагріту до 175 градусів духовку та випікаємо 25-30 хв.

Абрикосовий пиріг

  • вершкове масло – 120 г
  • цукор – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 200 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • абрикоси – 13-15 шт. (невеликих)
  • цукрова пудра – для подачі

Розм’якле масло кімнатної температури збиваємо з цукром та ванільним цукром до пухкої білої маси, по одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Додаємо сіль, розпушувач та борошно і добре вимішуємо до однорідної маси. Вистеляємо дно форми пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо його. Абрикоси розділяємо навпіл, видаляємо кісточки. Викладаємо половинки на тісто, злегка присипаємо цукром. Ставимо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо хвилин 40-45. Готовий пиріг виймаємо з духовки, даємо трішки вистигнути, але ще теплим посипаємо цукровою пудрою.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь