Як приготувати ягідний пиріг. 5 простих рецептів
Ділимося з вами простими пирогами ягідних пирогів.
Пиріг із полуницею
- борошно – 1,5 склянки
- розпушувач – 1,5 ч. л.
- кориця – 1 ч. л.
- ванільний цукор – 1 пакетик
- вершкове масло кімнатної температури – 100 г
- яйця – 2 шт.
- цукор – 3/4 склянки
- тепле молоко – 2 ст. л.
- сіль – дрібка
- полуниця – опціонально
- цукрова пудра – для подачі
Змішати у мисці просіяне борошно, корицю, ванільний цукор, сіль і розпушувач. Окремо збити масло із цукром до кремоподібного стану, додати по одному яйця. Потім влити молоко, розмішати. Всипати борошно, обережно змішуючи тісто лопаткою.
Форму діаметром 22-24 см встелити пергаментом і змастити маслом. Вилити масу у форму, розрівняти. Полуницю розрізати навпіл, викласти на тісто по колу, трохи удавлюючи в тісто. Поставити пиріг у нагріту до 180 градусів духовку та випікати 35-40 хвилин. Готовий пиріг трохи охолодити, посипати цукровою пудрою.
Кекс із малиною
- кукурудзяне борошно – 100 г
- пшеничне борошно – 150 г
- крохмаль – 1 ст. л.
- розпушувач – 1 шт.
- сіль – дрібка
- цукор – 100 г
- вершкове масло – 150 г
- яйця – 3 шт.
- малина – 125 г
- лимон – 1 шт.
У глибокій мисці змішуємо два види борошна, дрібку солі, крохмаль і розпушувач. Яйця збиваємо з цукором до білої піни. Додаємо розтоплене вершкове масло (його необхідно попередньо остудити). Додаємо сухі компоненти. Збиваємо. Додаємо лимонний сік і цедру, знову добре збиваємо. Додаємо малину і обережно вмішуємо її в тісто ложкою. Викладаємо у змазану маслом або олією форму для випікання. Ставимо у нагріту до 180 градусів духовку та випікаємо близько 45 хвилин. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.
Вишневий пиріг
- вишня – 1 склянка
- борошно – 1 склянка
- кефір – 1 склянка
- цукор – 1 склянка
- яйця – 3 шт.
- розпушувач – 1 ч. л.
З вишні видаляємо кісточки та складаємо у друшляк, аби з неї стік сік. Якщо це не зробити, тісто розмокне та зіпсує пиріг. Поки вишня стікає, в окремій мисці змішуємо яйця та цукор, трохи збиваємо. Потім вливаємо кефір (він має бути кімнатної температури). Борошно окремо змішуємо з розпушувачем та додаємо в яєчно-кефірну суміш. Усе добре перемішуємо. Тісто має вийти помірно рідким, але досить щільним. Якщо воно занадто рідке, додайте трохи борошна і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Вливаємо тісто у змащену олією або маслом форму. Вишню викладаємо поверх тіста. Ставимо у нагріту до 150 градусів духовку та випікаємо близько 30 хвилин.
Маффіни із ожиною
- вершкове масло – 80 г
- молоко – 130 г
- яйце – 1 шт.
- сіль – дрібка
- борошно – 220 г
- цукор – 110 г
- розпушувач – 1,5 ч. л.
- мускатний горіх – 1/4 ч. л.
- ожина – 25 шт.
Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо туди молоко і додаємо яйце. Гарно розмішуємо. Окремо змішуємо борошно із дрібкою солі, цукром, розпушувачем і мускатним горіхом. Висипаємо у миску, робимо по центру заглиблення, куди вливаємо молочну суміш. Розмішуємо до однорідності. Формочки змащуємо маслом або олією. Тісто розкладаємо по формах, зверху втискаємо по 2-3 ягоди ожини. Ставимо у нагріту до 175 градусів духовку та випікаємо 25-30 хв.
Абрикосовий пиріг
- вершкове масло – 120 г
- цукор – 150 г
- яйця – 2 шт.
- борошно – 200 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – дрібка
- ванільний цукор – 1 пакетик
- абрикоси – 13-15 шт. (невеликих)
- цукрова пудра – для подачі
Розм’якле масло кімнатної температури збиваємо з цукром та ванільним цукром до пухкої білої маси, по одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Додаємо сіль, розпушувач та борошно і добре вимішуємо до однорідної маси. Вистеляємо дно форми пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо його. Абрикоси розділяємо навпіл, видаляємо кісточки. Викладаємо половинки на тісто, злегка присипаємо цукром. Ставимо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо хвилин 40-45. Готовий пиріг виймаємо з духовки, даємо трішки вистигнути, але ще теплим посипаємо цукровою пудрою.