Спецпроєкти

Що готувати зі сливами. Рецепти на сніданок, обід і вечерю


Каша з карамелізованими сливами, м’ясне рагу зі сливами та овочевий салат з моцарелою і сливами — редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк переконана: сливи пасують не лише до десертної випічки. Та ділиться з вами рецептами страв зі сливами, які ви можете куштувати на сніданок, обід і вечерю.

Якщо ви все ж таки хочете спекти пиріг зі сливами, радимо вам готувати його за рецептом дружини принца Гаррі Меган Маркл. Такий пиріг стане чудовим перекусом або доповненням до чаю чи кави. Детальний рецепт можна подивитися тут.

Сніданок. Каша з карамелізованими сливами

  • будь-яка солодка каша
  • сливи – 700 г
  • цукор – 400 г
  • горіхи – за бажанням 
  • свіжі фрукти та ягоди – за бажанням

Сливи миємо, ріжемо на половинки, видаляємо кісточки. Складаємо у каструлю та засипаємо цукром — приблизно 100 г від загальної кількості. Струшуємо каструльку, щоб сливи рівномірно вкрилися цукром і ставимо її на мінімальний вогонь. Чекаємо, поки сливи пустять сік, після цього потроху збільшуємо вогонь. Коли сливи будуть кипіти у власному соці, висипаємо решту цукру і збільшуємо вогонь до максимуму. Варимо хвилин 10, обережно помішуючи (щоби сливи не перетворилися на кашу). Коли сироп загусне, а сливи стануть напівпрозорими, вимикаємо вогонь та додаємо сливи в улюблену кашу.

Про те, як приготувати вівсяну кашу на сніданок, ми вам вже розповідали, різноманітні варіанти можна подивитися тут і тут. Якщо ви не хочете готувати вівсянку, радимо приготувати манну кашу — рецепт манки без грудочок можна подивитися тут. Чотири рецепти манної каші з різними добавками дивіться тут.

Обід. М’ясне рагу зі сливами

  • м’ясо – 700 г
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • червоне сухе вино – 100 мл
  • м’ясний або овочевий бульйон – 600 мл
  • сливи – 700 г
  • мед – 1 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • борошно – 2-3 ст. л.
  • олія – для смаження
  • лавровий лист – 1 шт.

М’ясо миємо, витираємо насухо паперовими рушниками та ріжемо невеликими шматочками. Обвалюємо  кожен шматок у борошні, викладаємо у розігріту та  змащену олією пательню. Смажимо, помішуючи, до золотистої скоринки з усіх боків. Перекладаємо м’ясо в сотейник, у сковорідку натомість викладаємо дрібно різану цибулю та смажимо її поки не стане м’якою. Додаємо лавровий лист і вливаємо вино. Чекаємо поки випаровується алкоголь, потім вливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо все пару хвилин. Отриманою сумішшю заливаємо м’ясо, додаємо сіль та перець за смаком. Додаємо мед, перемішуємо, накриваємо кришкою та ставимо тушкуватися на мінімальному вогні приблизно на годину. За 20 хвилин до закінчення приготування рагу додаємо сливи (їй треба перед цим помити, розрізати навпіл та видалити кісточки). Подаємо з рисом, картоплею або макаронами.

Вечеря. Овочевий салат з моцарелою і сливами

  • томати
  • огірки
  • мікс салату
  • сливи
  • груша
  • моцарела
  • вчорашній багет
  • бальзамічний оцет
  • олія
  • сіль, перець

Багет ріжемо на шматочки або рвемо руками. Підсушуємо у духовці або на сковорідці без олії. Овочі та фрукти миємо, ріжемо скибочками. Складаємо у миску, додаємо листя салату і моцарелу (якщо моцарела велика, її слід нарізати шматочками, бебі-моцарелу можна додавати цілою). Солимо, перчимо, скроплюємо оцтом та заправляємо олією.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь