Спецпроєкти

ТОП-5 стрімінгових сервісів, доступних в Україні


Розповідаємо, які стрімінгові сервіси доступні в Україні, у чому їхні переваги та недоліки.

NETFLIX

Netflix — один із найпопулярніших та найбільших стрімінгових сервісів у світі, який має понад 200 мільйонів підписників. Він пропонує перегляд всесвітньо відомих фільмів, гучних серіалів, аніме, документалки та кіно власного виробництва, яке здобуло визнання.

Одна з найбільших переваг – перегляд без реклами. Доступний усім категоріям.

Тарифи Netflix

Для українських користувачів доступні три плани:

  • базовий – за 7,99 євро на місяць. Відео у гарній якості, дозвіл 480;
  • стандартний (9,99 євро на місяць) – відео у дозволі 1080;
  • преміум (11,99 євро на місяць) – дозвіл 4K+HDR.

У всіх трьох планах дозволений перегляд на телевізорі, комп’ютері, планшеті й телефоні.

Плюси

Дешевий, дуже простий і зрозумілий сервіс. На комп’ютері чи ноутбуці достатньо зайти на сайт netflix.com та ввійти у свій акаунт. На телефон потрібно завантажити застосунок.

Преміум та базовий плани передбачають перегляд одразу на кількох пристроях. Преміум ідеальний для родини: можна переглядати одночасно на 4 пристроях.

У Netflix можна завантажити контент, а потім переглядати його в автономному режимі.

Відмовитись від передплати ви можете у два кліки. Перший місяць безплатний.

Мінуси

Netflix трохи гальмує з оновленням бібліотеки: нові фільми, епізоди серіалів і шоу з’являються не відразу.

Ще один недолік – відеобібліотека залежить від місця вашого проживання. Найбагатша – тільки якщо живете у США.

З мінусів також – відсутність україномовного інтерфейсу. Взагалі з українською в сервісу біда. Він налічує всього 23 художні та 4 документальні фільми, де є дубляж або озвучка українською. Ще з недоліків – неможливо придбати перегляд лише одного серіалу чи фільму, доводиться сплачувати тільки помісячно.

Amazon

Найближчий конкурент Netflix. Має на кількадесят мільйонів підписників менше, але число все одно вражає – близько 150 мільйонів користувачів.

У відеотеці майже 1000 серіалів і фільмів. Контент оригінальний і ліцензійний. В Україні став доступним у 2016-му році, утім широкої популярності не здобув.

Тарифи

Тариф значиться один: 5,99 євро на місяць. Можна переглядати у веббраузері, у додатку Prime Video з телефона або планшета, доступний на деяких Smart TV. Можна під’єднати до 3 приладів одночасно.

Пробний період – безплатно.

Плюси

Зрозумілий інтерфейс і сервіс для скасування випадкових витрат усередині кінотеатру: гроші повернуть вам щонайбільше за 14 днів.

Перевага – дійсно ексклюзивні проєкти, як «Велика мандрівка», або доступ до нових випусків програми Top Gear.

Мінуси

Немає розуміння тарифного плану. Остаточно його можна дізнатися тільки після повної реєстрації у Prime Video, а відтак – лише після прив’язки банківської картки. Саме тому в тарифах значиться єдиний: за 5,99 євро.

Ще один мінус – немає українського інтерфейсу та фільмів з українським дубляжем. Основний контент – комерційні американські телеканали.

Фільми, серіали, дитячі та розважальні проєкти є, але їх не так багато, як, скажімо, у конкурента Netflix. Похвалитися новинками чи ексклюзивними прем’єрами поки що не може.

YouTube

Цю трійку лідерів неможливо уявити без стрімінгового сервісу YouTube. Щоправда, у багатьох він і досі не асоціюється саме зі стрімінговим сервісом. А даремно, адже YouTube пропонує фільми, серіали, музику, контент для дітей, авторів і геймерів.

Це сервіс, у якому можна легально купляти й орендувати відео. Решта сервісів такої послуги не пропонує.

Тарифи

Ціновий діапазон доступний для всіх: від 20 гривень за оренду до 500 гривень за покупку.

Ціни на YouTube та YouTube Music без реклами, у фоновому режимі та онлайн стартують від 99 гривень на місяць.

Доступний тариф «Сімейний» (149 гривень на місяць): користуватися можуть 6 осіб, які проживають разом, зокрема й діти від 13 років.

Є студентська підписка (до слова, решта сервісів такого не пропонують), яка коштує 59 гривень на місяць. Утім, статус студента потрібно підтверджувати щороку. Гроші списують регулярно, а відмовитися від підписки можна в будь-який момент.

Плюси

Перший місяць користування безплатний. І повірте, варто лише одного разу спробувати YouTube без реклами, як більше ні за що у світі від цього не відмовишся.

Один із найбільших плюсів – тільки з підпискою можна користуватися YouTube у фоновому режимі.

З інших переваг – переглянути улюблене відео можливо офлайн, якщо завантажити його заздалегідь. Підписка відкриває доступ до YouTube Music Premium, тож можна безплатно завантажувати до 50 тисяч пісень і подкастів.

Мінуси

Не надто популярні фільми, серіали та програми, які значно програють Netflix і Amazon.

MEGOGO

Не кожен в Україні підключений до цього сервісу, але точно кожний про нього чув. Його щомісячна авдиторія – понад 55 мільйонів користувачів, а каталог ресурсу налічує щонайменше 90 тисяч годин контенту.

Контент у розумінні Megogo – те, що можна і переглядати, і слухати. Сервіс пропонує фільми, серіали, шоу, тб-канали, аудіокниги та подкасти.

Тарифи

Є два варіанти передплати: легка та максимальна. За 99 гривень на місяць (це легка передплата) сервіс пропонує перегляд 260 телеканалів, колекцію фільмів, серіалів і мультфільмів у Full HD, HDR, 3D, 4К. Доступні також пауза та перемотування ефіру й архів телепередач до 14 днів.

За максимальної передплати (197 гривень на місяць), окрім усього вже перерахованого, можна переглядати 320 телеканалів, зокрема преміальні дитячі, пізнавальні, фільмові, музичні, спортивні та навіть еротичні.

За ці гроші доступні також матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи УЄФА, топові футбольні чемпіонати Європи, трансляції баскетболу, боксу та кіберспорту. У цьому ж тарифі – понад 10 тисяч аудіокниг і тисячі подкастів у мобільному додатку.

Плюси

Можна переглядати телеканали в записі, а також тут є багато фільмів із субтитрами.

Славиться своєю спортивною добіркою. І справді, в Україні не так багато сервісів, які б зібрали докупи стільки спортивних телеканалів і трансляцій.

Ще один плюс – можна придбати пробну версію максимальної передплати лише за 1 гривню на 14 днів. Часто бувають знижки.

Серед плюсів відзначають велику відеотеку. І перевага, з якою не посперечаєшся, – можна передплатити для перегляду на 5 пристроях.

Мінуси

Якщо вірити сайту відгуків в інтернеті, у Megogo.net недоліків значно більше, аніж плюсів. Такий висновок зробили на основі 225 відгуків.

Серед найчастіше згадуваних мінусів – дороговизна та негуманна цінова політика. Окрім того, як і у ситуації з Netflix, тут небагато україномовного контенту.

Ще один недолік – часто підвисає. Також українські користувачі нерідко скаржаться на те, що неможливо відв’язати свою банківську картку, а гроші часто списують ніби випадково.

OLL.TV

OLL.TV – сервіс інтернет-телебачення. Окрім телеканалів, можна переглядати й інший контент. Доступні, як і в будь-яких стрімінгових сервісах, фільми, серіали, спортивні трансляції.

Контент доступний і через браузер, і через застосунки в Android і iOS.

Тарифи

Є два основні тарифи:

Oll inclusive – 109 гривень на місяць. Доступні преміальні канали, відеотека та світові серіали від Amediateka.

У базовому пакеті – усе, окрім футболу.

Футбол уже є в тарифі Oll inclusive xtra sport. За 189 гривень на місяць, окрім усього перерахованого в першому тарифі, ексклюзивно можна переглядати також усі матчі Євро-2020, Чемпіонати України, Англії, Італії, Лігу Націй.

Є також так звані додаткові тарифи. І на них варто звернути увагу. Тариф «Старт» – 99 гривень на місяць за перегляд українських і світових серіальних, пізнавальних, новинних, розважальних, дитячих, музикальних телеканалів. Усього в переліку – 196 каналів плюс фільми та серіали.

У тарифі Amediateka за 119 гривень на місяць можна придбати продукт Amediateka (фільми, серіали, як-от «Гра Престолів», «Друзі», «Секс у Великому місті»). Є також тариф «Любов» – за 39 гривень на місяць, який пропонує за ці гроші підписку на 3 еротичні канали.

Плюси

Одна з найбільших переваг – легальний перегляд футбольних матчів на будь-якому пристрої саме під час матчів. Пробний період коштує всього гривню.

Відсутність реклами під час футбольних трансляцій. Є автозпис телеканалів за 7 днів. У підписці – 5 пристроїв. Є український контент, є фільми з українським дубляжем.

Мінуси

Як і у випадку з Меgogo, щодо OLL.TV користувачі не надто добирають слова. Головні претензії – до ціни та якості.

Нарікають також на те, що часто підвисає відео. Найбільше користувачів дратує, коли воно гальмує на важливих матчах. Постійні скарги на технічну підтримку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь