Спецпроєкти

В Києві обмежили максимальну швидкість електросамокатів до 20 км/год


Прокат електросамокатів в Києві зменшує швидкість до 20 км/год. У спеціально визначених зонах (зелених, пішохідних та історичних) максимальна швидкість – 14 км/год.

Про це повідомляється в меморандумі між Київською міською державною адміністрацією і компаніями, які займаються прокатом самокатів.

Крім цього, запроваджуються зони, де буде заборонено залишати самокати.

Це історичний центр, зони навколо дипломатичних установ, окремих державних органів, правоохоронних органів, а також органів національної безпеки і оборони.

Планується створити список зон, де самокатам заборонять пересуватися взагалі. Обмежать пересування програмним методом. На під’їзді до цих зон самокат вимикатиметься.

Перші локації, які вже внесли в цей список – Пейзажна алея, пішохідна частина вулиці Сагайдачного, зони біля релігійних установ та чутливих зон, наприклад, кладовищ.

Одним із важливих пунктів Меморандуму є зобов’язання операторів страхувати кожного користувача на випадок нещасних випадків. Поліс має покривати витрати на медичну допомогу та лікування, а також шкоду, завдану майну третіх осіб.

Цей меморандум підписали КМДА, Вolt, Kiwi, Scroll, BikeNow, Zelectra, Jet та Vzhooh.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь