Спецпроєкти

В Україні просто неба виконали «Щедрика» понад 60 колективів та хорів (відео)


На Вінниччині, у місті Тульчин, просто неба виконали «Щедрика» 60 колективів та хорів області.

Про це пишуть на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Чим особливе це виконання?

26 червня на площі перед палацом Потоцьких у Тульчині виконали «Щедрика» українського композитора Миколи Леонтовича. У цьому палаці колись жив і працював композитор.

Твір виконали близько 3,5 тисяч людей із 60-ти колективів і хорів Вінницької області. «Щедрика» заспівали в межах культурно-мистецької програми «Ти у мене єдина», приуроченої до відзначення 30-річчя незалежності України.

Захід визнали наймасовішим виконанням «Щедрика», а рекорд зафіксував до «Книги рекордів України» Володимир Козюк, засвідчивши його дипломом.

«Щерик» став культурним брендом нашої Вінниччини, і саме зараз ми є свідками події, яка сприятиме внесенню Щедрика до ЮНЕСКО як шедевр людства саме від Вінницької області», – додала перша заступниця голови Вінницьої ОДА Наталя Заболотна.

«Щедрик» – найпопулярніша українська мелодія у світі. Зокрема, всесвітньо відомою вона стала після виступу українського хору в концертному залі Нью-Йорка Carnegie Hall 5 жовтня 1922 року. Саме тоді пісню почув Пітер Вільговський, який переробив її на «Carol of the Bells».

Раніше ми розповідали, що Україна відправила в ЮНЕСКО досьє про український борщ, щоб його визнали нематеріальною українською культурною спадщиною.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь