Спецпроєкти

Контролюємо свій гаманець: найкращі додатки для обліку власних фінансів


Грамотне заощадження та планування бюджету – найкращий спосіб підвищити рівень життя, придбати авто чи нерухомість. Ми зібрали найкращі додатки, які допоможуть контролювати власні кошти, слідкувати за витратами та розподіляти гроші згідно з цілями.

You Need a Budget (YNAB)

Зручний функціонал дозволяє заощаджувати вже з перших місяців користування. Головна перевага You need a budget – синхронізація з вашими банківськими рахунками. Програма автоматично переносить усі надходження та списання з карт. Це зручно, адже так можна стежити навіть за станом кредитів або боргів.

Апка англомовна. Доступна для Android та iOS.

Вартість: перші 34 дні користування безплатні, а надалі – річна підписка від $11,9.

Payeer

Спочатку додаток функціонував лише як система грошових переказів, але наразі працює як електронний гаманець. Це дозволило програмі здобути популярність: додатком користуються більш ніж у 130 країнах світу.

Гаманець підтримує зберігання не тільки стандартних валют (євро чи доларів), а й біткоїни, лайткоїни та іншу криптовалюту. Тож якщо маєте криптовалютні збереження, то сміливо можете довірити захист коштів цьому додатку. Також Payeer надає можливість конвертувати криптовалюту, обмінювати її на внутрішній біржі й виводити гроші на картки Visa та Mastercard.

Апка англомовна. Доступна для Android та iOS.

Вартість: додаток повністю безплатний.

Mobills

Додаток допоможе зберегти себе від імпульсивних покупок та значно скоротити щомісячні витрати.

Серед цікавого: тут можна поставити грошовий ліміт на місяць і визначити, яку максимальну суму ви готові виділити на ту чи іншу сферу життя. Виплати можуть автоматично переноситися з картки – або ви самостійно вносите до програми свої витрати, скануєте чеки та QR-коди.

Також додаток періодично надсилає нагадування про те, які рахунки варто сплатити найближчим часом, аби уникнути заборгованостей.

Додаток теж англомовний. Доступний для Android та iOS.

Вартість: існує безплатна версія з дещо обмеженим функціоналом; вартість повної версії додатку варіюється від $5 для iOS і від $3 для Android.

Monefy

Найпопулярніший додаток серед схожих програм для обліку фінансів. Витрати тут розподілено за категоріями, аби їх було зручніше підрахувати згодом. Додаток дозволяє контролювати грошовий потік, планувати великі покупки й сплати на найближчі місяці.

Monefy – це також сімейний додаток. Тут створюють декілька акаунтів, де кожен член родини зможе слідкувати за власними витратами. Для більшої показовості додаток будує графіки, що показують, куди щомісячно ви витрачаєте найбільше грошей.

Додаток має україномовну версію, визначив основною валютою гривню. Доступний на Android та iOS.

Вартість: є безплатна версія додатку, проте аби користуватися всім функціоналом, потрібно сплатити $2,9.

CoinKeeper

Схожий додаток за функціоналом, але трохи відрізняється від попереднього.

Головна особливість CounKeeper – автоматичне розпізнавання повідомлень про зміну балансу ваших карток. Як це працює: програма одразу вносить грошові перекази до графи Доходи, так само відбувається й зі списанням грошей.

Бюджет тут також розбито на категорії й показано у вигляді графіка або таблиць із процентним співвідношенням витрат. Так користувач аналізує, коли й куди слід витрачати менше та почати заощаджувати.

Додаток має україномовну версію, визначив основною валютою гривню. Доступний на Android та iOS.

Вартість: є безоплатна пробна версія додатку. А коли ми тестували його, діяла вигідна пропозиція на повну версію – 385 грн за річну підписку.

Вибирайте найвигідніший та найзручніший варіант планування бюджету та додатка для себе. Приймайте правильні фінансові рішення: витрачайте менше – отримуйте більше.

Нагадаємо, раніше ми вже робили добірку апок для ефективного опанування іноземних мов із різним функціоналом.

Це наше відео може бути цікавим:

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь