Спецпроєкти

Б’юті для чоловіків: що враховувати при догляді за шкірою та якими девайсами скористатися


У нашому суспільстві стає все менше місця для стереотипів про чоловічий догляд за собою. Мати чисту шкіру, позбуватися ознак старіння та небажаного волосся – цілком нормально для чоловіків.

Ми розібралися, чим відрізняється догляд за шкірою у чоловіків і жінок, та підібрали топ чоловічих ґаджетів для обличчя та тіла.

Ґаджети для чоловіків

Luna 2 for Men від Foreo

Цей ґаджет виготовлений з медичного силікону. Ми вже багато чули про жіночу версію щіточки в різних інтерпретаціях.

Luna 2 for Men має свою фішку – він готує шкіру до гоління. Завдяки такому вмиванню можна уникнути вростання волосся, порізів та роздратування.

Також виробники обіцяють ретельне очищення. Завдяки 8000 T-Sonic пульсації щетинки видаляють до 99,5% бруду на шкірі. Це може бути плюсом для чоловіків, які носять бороду.

Окрім цього, ґаджет заявлений як антивіковий догляд: тобто він не лише очищує, а й масажує, чим допомагає боротися з першими зморшками.

Масажер-роллер для обличчя Oils of Life, The Body Shop

Цей б’юті-девайс допоможе тримати в тонусі овал обличчя та лінію щелепи. До нього є інструкція, які лінії потрібно пропрацьовувати для отримання результату. Звісно, це не панацея від старіння. Але такого плану масажери допомагають розслабити м’язи обличчя.

Виробники обіцяють більш пружну шкіру та покращення кровообігу після використання ґаджета. Цей девайс унісекс – підійде і для чоловіків, і для жінок. А якщо тримати його в холодильнику, завдяки охолодженим роликам він допоможе швидко позбутися набряків.

Комплекс для вмивання ageLOC LumiSpa

Ще один унісекс-девайс для очищення обличчя. Він підійде для нормальної та комбінованої шкіри, що досить часто зустрічається у чоловіків.

Силіконова щіточка працює в парі з гелем для вмивання на основі водоростей. Технологія Two-Sense Motion допомагає в процесі очищення ще й наситити шкіру корисними компонентами.

Користуватися ґаджетом потрібно дві хвилини на день. Виробники обіцяють, що він замінить професійний догляд.

Епілятор для чоловіків Braun BGK 7050

Від жіночого девайс відрізняється кількістю пінцетів та розміром головки епілятора. Як правило, у чоловіків волосся грубше і його більше. Тому для його ефективного видалення може знадобитися більша кількість пінцетів.

Цей ґаджет можна використовувати для сухої та вологої епіляції. У комплекті є різні насадки: для максимального контакту зі шкірою, для гоління, тример та насадка для чутливих зон.

Апарат для очищення шкіри обличчя Clarisonic Alpha Fit

Цей девайс призначений саме для чоловіків. Виробники обіцяють ретельне вмивання, якого не можна досягти за допомогою рук чи щіточок. Апарат також впорається з очищенням бороди чи щетини.

Є два режими: більш легкий для щоденного використання, і більш ретельний для тих, хто хоче до скрипу відмити своє обличчя. У будь-якому разі нам обіцяють, що щетинки на насадці не дряпають шкіру, а дбайливо її очищають від бруду та себуму.

Догляд за шкірою у чоловіків

Головне, що відрізняє чоловічу та жіночу шкіру – гормони. Тестостерон впливає не лише на поведінку чоловіків, але і на стан їхньої шкіри та проблеми, що з нею пов’язані.

«Шкіра чоловіків товща за шкіру жінок в середньому приблизно на 20%. На основі цього і з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей підбираються процедури і засоби догляду за шкірою для чоловіків», – говорить Тетяна Коломієць, дерматологиня, кандидатка медичних наук та генеральна директорка ЄвроЕстетГрупп.

За словами Тетяни, в юнацькому віці у чоловіків більш активно розвивається акне, через що можуть залишатися шрами на обличчі. Тому домашній догляд та косметичні процедури потрібно підбирати відповідно до особливостей шкіри чоловіків.

Якщо говорити про універсальні особливості шкіри чоловіків, то ось чим вона відрізняється від жіночої:

  • чоловіча шкіра схильна до чутливості через гоління;
  • менше підшкірного жиру;
  • через більшу кількість гемоглобіну, меланіну й кератину чоловіки часто мають темніший відтінок шкіри;
  • більша кількість капілярів має плюси та мінуси: шкіра краще насичується кров’ю, але й з віком часто набуває нездорового червоного відтінку;
  • більша кількість потових залоз, а також вони більші за розміром;
  • завдяки тестостерону виділяється більше себуму, хоча у чоловіків менше сальних залоз, ніж у жінок;
  • чоловіча шкіра більш пружна та еластична.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь