Спецпроєкти

Бувайте, Facebook та Instagram: як видалити сторінку з соцмереж


Соцмережі, зокрема Facebook і Instagram, стають майданчиком для скандалів, пліток і розбірок і цим псують нам життя. До того ж є чимало інформації про те, як соцмережі користуються нашими даними.

Якщо вам набридло бути на публіці і підозрювати, що за вами стежать, час видалитися назавжди. Ми склали просту інструкцію, як видалити сторінку з соцмереж.

Як видалитися з Facebook?

Facebook пропонує два варіанти – деактивувати сторінку чи видалити її назавжди.

Якщо ви видаляєте фейсбук-сторінку назавжди:

  • Ви більше ніколи не зможете активувати свій обліковий запис.
  • Весь контент (фото, відео, пости, теги) зникнуть, і ви не зможете їх відновити.
  • Ви не зможете використовувати Messenger.
  • Всі повідомлення знищаться. Майте на увази, що вони залишатимуться у тих, кому ви їх надсилали.
  • Якщо використовуєте профіль у Facebook для входу у додатки, ви не зможете у них увійти.

Якщо деактивуєте фейсбук-сторінку:

  • Тільки ви зможете бачити свій профіль.
  • Messenger буде доступним.
  • Всі надіслані повідомлення у Messenger відображатимуться.
  • Ваше ім’я буде доступним для адміністраторів груп, до яких ви приєдналися. Вони також будуть бачити ваші дописи і коментарі у цих групах.
  • Ваше ім’я відображатиметься тільки у друзів. Сторонні знайти профіль не зможуть.

Як деактивувати профіль Facebook

Перейдіть за цим посиланням і оберіть потрібну функцію:

Ви зможете спілкуватись і надалі з користувачами Facebook, але не зможете гортати стрічку новин, бачити чи коментувати чиїсь дописи. При цьому ваші старі коментарі будуть доступними іншим.

Якщо хочете, щоб зникли фото, на яких ви позначені, зв’яжіться з їх власниками заздалегідь і попросіть їх видалити мітки.

Як видалити профіль Facebook назавжди

Якщо вирішили видалитися назавжди і знищити всі свої дані, знову ж таки прямуйте за цим посиланням. Оберіть видалення профілю.

Перш ніж ви це зробите, радимо завантажити архів з особистими даними, інакше втратите всі свої фото і відео.

На те, щоб передумати видалятися, Facebook дає вам 30 днів. За цей час ви можете відновити профіль. Після – всі дані знищаться. Втім, ще 3 місяці вони ще зберігатимуться на серверах Facebook.

Якщо хочете, щоб ваш профіль Facebook зник назавжди швидше, вручну зітріть всі пости і діалоги. Напишіть друзям, з якими листувалися, і попросіть їх очистити всю історію повідомлень.

Як видалити Facebook з комп’ютера?

Щоб видалити назавжди або деактивувати акаунт Facebook з ПК, у верхньому правому куті розгорніть панель управління сторінкою. Оберіть «Налаштування».

Там натисніть на пункт «Ваша інформація у Фейсбук», оберіть «Керування обліковим записом».

Натисніть «Деактивація або видалення».

Натисніть для видалення акаунту назавжди «Продовжити з видаленням профілю».

Оберіть «Видалити акаунт». Введіть пароль і натисніть «Продовжити».

Як видалити Facebook на телефоні?

Щоб видалити Facebook через телефон, потрібно зробити кілька простих кроків. Зайдіть у застосунок Facebook на своєму телефоні.
Відкрийте меню Facebook (три смужки у верхньому лівому кутку або нижньому правому кутку).

У розділі «Налаштування і конфіденційність» натисніть «Налаштування».

Знайдіть розділ «Ваша інформація на Facebook», оберіть «Керування акаунтом», після цього – «деактивація і видалення».

Далі дійте вже за знайомою схемою: введіть пароль і натисніть на продовжити з видаленням акаунту. Що важливо, у такий спосіб ви можете видалити профіль Facebook як на Android, так і на IOS.

Як видалити Facebook, якщо забули пароль?

Ви не зможете видалити назавжди чи деактивізувати свій профіль без логіну і паролю. Тому, якщо ви забули пароль, вам доведеться відновити його і знову отримати доступ до сторінки.

Щоб відновити пароль і видалити акаунт, зайдіть на сайт. Натисніть «Забули пароль».

У наступному вікні введіть адресу електронної пошти або номер телефону.

На номер, який був вказаний при реєстрації, вам надійде код для відновлення доступу. Його потрібно буде ввести у строку «Код безпеки»‎.

Якщо ж ви лишали пошту, то інформація прийде на неї. Вам потрібно буде перейти за посиланням, яке міститеметься у листі. Якщо він довго не приходить, перегляньте папку «Спам»‎.

Коли відновите доступ, можна буде видалити Facebook профіль назавжди або тимчасово.

Як видалити сторінку в Instagram?

Instagram ще небезпечніший за Facebook, адже ця соцмережа знає, де ви знаходитесь (тільки якщо ви самостійно навмисно не відключили геолокацію), коли ви востаннє були у мережі і що робили в instagram. Наприклад, коментували дописи друзів, ставили лайки, відображає навіть відео, які ви переглядали.

Так само, як і у Facebook, ви можете свій профіль деактивувати, а можете видалити. Але попередньо за бажанням все ж заархівуйте всі дані. Завантажте свої фото і відео в один файл. Як це зробити, дивіться за ось цим посиланням.

Як деактивувати профіль в Instagram на комп’ютері?

Щоб деактивувати профіль на комп’ютері, йдіть ось за цим посиланням. Тут instagram запропонує вам обрати причину блокування акаунту.

Після цього потрібно буде ввести пароль. Далі – тисніть на кнопку «‎тимчасово відключити акаунт». Щойно ви це зробите, ваш профіль стане прихованим. Це означає, що всі ваші фото, коментарі і лайки будуть сховані, активізуються вони тоді, коли ви повторно увійдете в свій акаунт.

Тепер ваш профіль прихований. Активувати його можна, якщо увійдете в Instagram. Що цікаво, блокувати свій обліковий запис ви можете раз на тиждень.

Як видалити профіль Instagram назавжди з телефона

Набагато важче видалити назавжди або деактивувати профіль з телефона. У самому застосунку Instagram такої функції просто немає, її нещодавно видалили з основних налаштувань, тому і не шукайте.

Блокувати акаунт або видаляти його назавжди доведеться з мобільного браузера. Для початку у самому Instagram зайдіть у налаштуваннях у розділ «‎Допомога». Там натисніть на довідковий центр.

У довідковому центрі оберіть «‎Керувати моїм обліковим записом». У ньому вбийте у пошукову строку «‎Як видалити свій обліковий запис».

Там вам запропонують або тимчасово заблокувати профіль, або видалити його. Йдіть за потрібним посиланням.

Якщо оберете видалити свій акаунт назавжди, знову введіть логін і пароль, поясніть причину видалення і підтвердіть свої наміри.

Як видалити профіль в Instagram назавжди з комп’ютера?

Видалити акаунт інстаграм назавжди буде не так просто. Цю опцію власники Instagram заховали і знайти її не так просто. Щоб довго не не шукати її і не порпатися у налаштуваннях, просто натисніть на це посилання. Вам теж доведеться тут вказувати причину видалення, вводити пароль від профілю, а далі – обрати пункт «‎Видалити мій обліковий запис назавжди».

У бажання видалити акаунт у Facebook чи Instagram може бути багато причин: вам набридла соцактивність, ви відчуваєте, що перетворюєтесь на інтернет-залежного, вас дратують повідомлення і сповіщення, які ніколи не змовкають. Але все ж перш ніж назавжди видаляти свій профіль, добре подумайте. Можливо, вам просто достатньо кількох днів інста- чи фейсбук-детоксу?

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь