Спецпроєкти

В Індії планують обмежити кількість дітей у сім’ї до двох


В Індії планують запровадити законопроєкт, який обмежуватиме кількість дітей у сім’ї до двох і вводить низку правил, що регулюватимуть це питання.

Про це пише The Guardian.

Що передбачає цей законопроєкт?

Над запровадженням законопроєкту працюють три індійські штати: Уттар-Прадеш, Ассам і Гуджарат. Вони хочуть скоротити кількість дітей у сім’ї до двох.

Для того, щоб регулювати це питання, законопроєкт передбачає низку обмежень. Зокрема у випадку народження трьох чи більше дітей, держава відмовлятиме в пільгах, скорочуватиме одного з партнерів на роботі або стерилізуватиме.

У штаті Уттар-Прадеш заявляють, що таке рішення прийняли через «обмежені екологічні й економічні ресурси». У цьому штаті станом на 2021 рік за офіційною статистикою проживає 202 мільйони людей.

«Ця ситуація робить законопроєкт необхідним і терміновим, щоб забезпечити основні життєві потреби людини для всіх громадян», – коментує уряд штату Уттар-Прадеш.

Є ймовірність, що наступного десятиліття Індія за кількістю населення випередить Китай.

Проте цей законопроєкт викликає суперечки. У штатах Уттар-Прадеш, Ассамі та інших проживає велика кількість мусульман. Є теорія, що цей законопроєкт спрямований саме на мусульманські сім’ї, які начебто витрачають цінні ресурси країни, загрожуючи індійському народу стати національною меншиною за кількістю людей.

Водночас у багатьох країнах подібні законопроєкти ставлять під сумнів, адже у світі падає народжуваність і за статистикою до 2025 року на одну матір припадатиме лише дві дитини.

Раніше ми розповідали, що в Ізраїлі легалізували сурогатне материнство для одностатевих пар та самотніх чоловіків.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь