Спецпроєкти

Не гірше за Pinterest: найкращі безплатні фотостоки для натхнення чи роботи


Іноді нам просто необхідно швидко знайти ілюстрацію в потрібному форматі для натхнення або для власного блогу. Але в такі моменти постає питання про доступність та авторські права. Саме тому ми підготували для вас готове рішення. Ось найкращі безплатні фотостоки, де зібрані оригінальні фото для користування.

Gratisography

Цю бібліотеку зображень створив американський фотограф і графічний дизайнер Раян Макгвайр. Інтерфейс фотостоку зрозумілий та зручний. Він має розподіли за рубриками й темами, аби швидко знайти те, що підходить саме вам. Тут можна знайти все: від фотокарток для бізнес-статей до кумедних ілюстрацій в артхаусному стилі.

Користування фотостоком безплатне – ви зможете завантажити будь-яке зображення без реєстрації.

Focastock

Творіння фотографа Джефрі Беттса спрямоване більше на пейзажні фотокартки. Тут можна знайти не лише фото, а ще й відео. Усе доволі зручно розподілено за рубриками та категоріями.

З цікавого: ви можете вибрати потрібний колір, тоді сайт автоматично підбере для вас фотографії з цією гамою.

Завантажувати матеріали можна безплатно для комерційного чи особистого використання. Наповнення фотостоку підійде для вашого вебсайту, блогу, шаблонів, соціальних публікацій тощо. Фотосток має ліцензію CC0, яка дозволяє не хвилюватися за авторські права.

Foodiesfeed

Це рай для фудблогерів. Наповнення фотостоку – це яскраві та небанальні фотографії їжі. Дивлячись на них, хочеться піти на кухню й почати тероризувати свій холодильник у пошуках чогось смачного.

Фотобібліотека страв налічує понад 1700 публікацій, які щотижнево доповнюють різні фудфотографи.

На сайті представлено п’ять категорій за стравами. А потрібні зображення ви можете відфільтрувати за тегами, аби пошук та завантаження були простішими.

New Old Stock

Поринути у світ минулого та знайти унікальні фотографії можна завдяки цьому фотостоку.

Автор веде сток наче вінтажний фотоальбом, який показує нам історію. Тут опубліковані чорно-білі фотографії з міських та громадських архівів.

Ви можете зберегти будь-яке фото. Автор іноді просить указувати джерело, де взято фотокартки, проте це не обов’язкова умова їхнього використання.

Reshot

Платформа-мрія кожного дизайнера. Тут можна безплатно завантажити SVG, PNG та векторні формати ілюстрацій.

Функціонал сайту зручний: ви можете знайти необхідні матеріали за ключовими словами чи відсортувати фото за категоріями. Сайт містить понад 25 тис. зображень та 40 тис. іконок, тож перед вами постане великий вибір.

Isorepublic

Сток налічує тисячі безплатних зображень та відео з відкритою ліцензією CC0. Сайт має вигляд дошки побажань, де зібрано яскраві фотографії на різноманітну тематику. Тут ви можете знайти як шпалери для вашого ноутбука чи телефона, так і цікаві абстракції й арти, фешн-фото або світлини архітектури.

Unsplash

Онлайн-джерело зображень, які публікують фотографи зі всього світу.

Сток налічує майже два мільйони фотокарток, які поповнюють щоденно. Під кожним зображенням ви можете знайти інформацію щодо креатора, невеликий опис фото та дату публікації.

Рубрики найрізноманітніші: міста, стосунки, робота, гаджети, технічні та футуристичні зображення.

Завантажувати фото можна для особистих або бізнес-цілей.

Jaymantri

Фотосток має назву свого автора – Джея Мантрі. Платформа налічує небагато фотокарток, проте вони дуже атмосферні. Усі фото зроблені з особливою композицією, єдиною гамою кольорів і сприйняттям автора.

Сток можна погортати задля порції натхнення чи зберегти собі найкращі, на вашу думку, фото.

Styled stock

Доволі вузькоспрямована, проте водночас універсальна фотоплатформа.

Сток позиціює себе як сайт для справжніх леді. Рубрики тут доволі різноманітні: на платформі є зображення бізнесвумен, різних інтер’єрів, робочих місць, активного відпочинку та їжі.

Наразі фотосток налічує понад 400 файлів. Він підходить тим, хто шукає зображення для жіночих блогів чи сайтів. Усі зображення можна використовувати без вказання авторства.

Сподіваємося, ці безплатні фотостоки надихнуть вас на створення чогось прекрасного – наприклад, крутих світлин власного авторства.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь