Спецпроєкти

Секрети надсучасних охоронних служб: на що звернути увагу покупцеві

Принципом сучасної охоронної компанії є робота на випередження, а не ліквідація наслідків, як це було раніше – на початку 90-х років. Головне в подібній роботі – адекватно оцінити ризики: сьогодні це можливо зробити заздалегідь.

Як саме сучасні розробки у сфері охоронного бізнесу допомагають передбачати небезпеку? Яким чином вони дають можливість клієнтам піклуватися про власну безпеку навіть на відстані?

Про те, який шлях пройшла охоронна сфера в Україні, та як на її розвиток вплинула охоронна компанія «ВЕНБЕСТ», ми поговоримо далі.

З чого почалася охоронна індустрія в Україні?

Перші охоронні служби сформувалися в Україні на початку 90-х років. Тоді, ще до планшетів та смартфонів, бездротовий спосіб передачі інформації не набув поширення, тому сигналізації працювали за дротовим принципом. Працівники в прямому сенсі протягували дроти від об’єктів до центру моніторингу охорони.

Отже штат спостерігачів пильнував сигнальні лампочки, які починали світитися, коли спрацьовувала сигналізація. Застарілий підхід, погодьтеся: обладнання потребувало змін.

У 1991 було зареєстровано компанію «ВЕНБЕСТ», що стала першопроходцем у сфері сучасних технологій у межах охоронної діяльності. Так організація здобула статус науково-впроваджувальної, адже в роботі застосовували новаторський підхід.

З 90-х і до сьогодні компанія регулярно впроваджує інноваційні технологічні зміни, які згодом стають еталоном на ринку охоронних послуг. Наприклад, перший пульт пожежної сигналізації в Україні – SPIN VB – розробили саме у «ВЕНБЕСТ».

Отож, як саме «ВЕНБЕСТ» змінила охоронний ландшафт країни, та які з нововведень важливі для клієнтів – розглянемо далі.

Від світлових сигналів до планшетів та переоснащення: історія змін

На початку 90-х років основним завданням, яке стояло перед «ВЕНБЕСТ», була автоматизація передачі сигналу тривоги від оператора до групи мобільного реагування. З того часу, завдяки нововведеням і постійному прагненню до вдоконалення, на зміну лампочкам і спостерігачам прийшли компактні ПК, які могли опрацьовувати значні масиви інформації швидше та ефективніше. Цей підхід мінімізував вплив людського фактора на безпеку клієнта та виключав можливість помилки.

Другим важливим фактором технологічного зростання стало написання власної «охоронної CRM». Це дало змогу збирати такий собі аналог Big Data й відстежувати дії менеджерів/операторів. Проте інновації торкнулись не лише IT. Підготовка та оснащення груп мобільного реагування також набули значних змін.

«ВЕНБЕСТ» став першим і єдиним оператором охорони, який здобув державну акредитацію підготовки оперативників. Працівники регулярно проходять тренінги та моніторинг ефективності, фізичну та юридичну підготовку. Сьогодні кожен фахівець охоронної компанії «ВЕНБЕСТ» має спеціальні засоби оборони: травматичний пістолет, газовий балончик, бронежилет, каску, радіозв’язок, боді-камери, кийки та GPS-трекери.

Як працює сучасна охоронна компанія?

Наразі існує безліч можливостей, щоб організовувати безпеку об’єктів та фізичних осіб без прямого залучення третіх сторін: особистих охоронців чи вартових. Сьогодні професіоналізм в охоронній сфері – це грамотне поєднання комплексу заходів: окремої стратегії, надзручної логістики та сучасних технологій.

Кожна ситуація передбачає свій алгоритм:

  • Для роздрібних магазинів важливо встановити не лише тривожну кнопку та сигналізацію, але й організувати спостереження за відеокамерами. Це дозволить повністю замінити фізичну охорону або ж зменшити її кількість. Саме такою стане нова додаткова послуга від «ВЕНБЕСТ»: за камерами магазину слідкуватиме підготовлений оператор. Він буде відстежувати не тільки дії співробітників, а й виявлятиме потенційних дрібних злодіїв серед клієнтів. Режим спостереження дозволяє запобігти не лише дрібним крадіжкам у торговому залі, але й змові між персоналом. Наприклад, під час роботи з касою, прийому товарів від постачальника або інших організаційних завдань упродовж робочого дня та після закриття магазину. У випадку будь-якої протиправної дії оператор відправляє наряд та сповіщає відповідальну особу.
  • Для приватного житла у більшості випадків буде достатньо тривожної кнопки та сигналізації з датчиками (руху, розбиття скла, відкривання дверей/вікон), що грамотно розташовані в приміщенні та вздовж периметру. Адже сигналізація – це скоріше про безпеку проти вторгнення. Якщо ж ви бажаєте діяти на випередження, в нагоді буде моніторинг камер відеоспостереження: як для периметру приватного будинку, так і для багатоповерхівки. Реагування відбудеться заздалегідь – оператор виявить підозрілих осіб та направить екіпаж охорони до моменту вторгнення.
  • Для персональної безпеки достатньо натиснути кнопку, щоб передати координати охороні, яка миттєво відправиться до вас. Опція доступна в будь-якій точці міста за допомогою додатку, персонального трекера з тривожною кнопкою або розумного годинника.

Наразі в Україні понад 9 тис. охоронних компаній, кожна з яких заявляє про лідерство в країні чи регіоні, та лише одиниці можуть продемонструвати, як організовують безпеку. «ВЕНБЕСТ» не соромиться показати, як саме влаштована робота охоронної компанії зсередини. Окрім того, всі дії співробітників постійно фіксуються, щоб у разі непередбаченої ситуації бути впевненими та мінімізувати людський фактор. Так усі дії операторів центру моніторингу, від отримання тривоги, до передачі її екіпажу, фіксуються в єдиній системі контролю. Реєструється відео- й аудіоінформація від зали центру моніторингу та програмного забезпечення по обробці тривог.

Але як тоді проконтролювати дії самих груп мобільного реагування (ГМР) та проаналізувати їхню роботу? Реакція на виклики відбувається за такою логікою: діставання сигналу – обробка сигналу – вибір оперативної команди – передача попередніх даних – реагування.

Усі дії працівників записує та контролює чергова частина компанії (окремий підрозділ), який аналізує, координує та супроводжує всі екіпажі під час викликів. Діставши сигнал, екіпаж моментально здобуває детальну інформацію про об’єкт на планшеті, обладнаному програмним забезпеченням та в найкоротші терміни до нього дістається.

Чим корисні розробки «ВЕНБЕСТ» для потенційних користувачів?

У сучасному світі багато процесів можна регулювати в дистанційному режимі, зокрема безпеку. Для цього зовсім необов’язково просити родичів жити у вашому домі на час відпустки або наймати додаткових людей заради охорони офісу чи магазину. Зважайте на власні пріоритети та вибирайте послуги, які першочергово допоможуть знизити рівень вашої тривоги. А про все інше подбають професіонали «ВЕНБЕСТ».

Отже…

Якщо вам треба охорона авто

GPS-автомобільні сигналізації – це найбільш надійний захист для автомобілів за версією страхових компаній України. Значна частина застрахованих преміальних автівок перебуває під охороною «ВЕНБЕСТ». Перевага в тому, що за всіма тривожними викликами спостерігає оператор і відразу відправляє екіпаж охорони. Сигнал тривоги не потребує оперативного втручання клієнта, а отже він не переймається за цілісність машини, коли надходить PUSH-повідомлення.

Якщо потрібна фізична охорона

Фізична охорона завжди передбачає людський фактор, якщо не контролюється додатково. Саме тому охоронці «ВЕНБЕСТ» оснащені сучасними пристроями.
Наприклад, обхід об’єкта, який здійснює охоронець, відстежується за допомогою переносних трекерів та спеціальних міток. Окрім цього, телефонна та фізична перевірка постів охорони відбувається за допомогою чергового з фото- й геофіксацією у спеціальному додатку.

Якщо вам потрібно відеоспостереження

Сьогодні доступна нова та надсучасна послуга моніторингу камер відеоспостереження. Компанія організовує власний центр спостереження за камерами на об’єктах клієнтів, завдяки якому відбувається запобігання крадіжкам або проникненню на територію.

Якщо вам необхідна особиста безпека

Додаток із тривожною кнопкою – це мобільна персональна безпека. Де б не перебував клієнт або його підопічні (наприклад, діти або старенькі батьки), він у будь-який момент може викликати екіпаж охоронної компанії до конкретного місця.

Переваги співпраці з «ВЕНБЕСТ»

Оскільки під пильною охороною компанії «ВЕНБЕСТ» перебуває понад 82,2 тис. об’єктів по всій Україні, автоматизація процесів і надання послуг найвищого рівня – пріоритет розвитку компанії.

«ВЕНБЕСТ» постійно розробляє оновлені програмні продукти, відштовхуючись від сучасних світових розробок і від потреб клієнтів. Окрім того, компанія використовує найсучасніше серверне обладнання класу Enterprise. За його допомогою один оператор компанії може вести спостереження за 2,5 тис. об’єктами, тоді як у конкурентів – приблизно за 500.

Компанія забезпечує охорону нерухомості, бізнесу, авто та організовує персональну безпеку. Кожен клієнт має особистий кабінет, у якому збирається статистика подій, є можливість переглянути документацію, оплатити послуги та замовити зворотний зв’язок.

За необхідності користувачу надсилають SMS-повідомлення, а також надають можливість скористатися тривожною кнопкою в додатку. Клієнт може використовувати телеграм-бот, за допомогою якого можна увімкнути об’єкт для охорони та оплачувати послуги.
Такі технологічні можливості стали реальністю саме завдяки фокусу компанії на змінах, вдосконаленні та лідерстві у сфері охоронних послуг України.

На відміну від проблем 30-річної давності, сучасний охоронний бізнес фокусується саме на диджитал-еволюції, зокрема на двох її напрямах. Перший полягає у швидкому інформуванні оперативної групи та наданні чітких вказівок. Другий – у можливості зробити охорону доступною для клієнтів без втрати якості.

Компанія «ВЕНБЕСТ» продовжує започатковану традицію та завжди дивує своїх клієнтів новинками у сфері цифрової безпеки.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь