Спецпроєкти

Вона геть усе зробила за мене: як я користувалася автоматичною плойкою від Babyliss та забула про те, що кучері – це довго


Я безмежно люблю кучері. Їх мені крутили лише на свята – мама завжди казала, що в мене неслухняне волосся, а локони просто не тримають форму. Але коли на носі було свято, на яке потрібно було вдягати сукню та чіпляти бантики на зачіску, у передвечір мама накручувала мої вологі локони на бігуді, надягала зверху пакет і я в такому вигляді йшла спати. Було дуже довго, незручно та не завжди ефективно: іноді вологе волосся не встигало висохнути за ніч і після накрутки лишалися «соплі» – не дуже привабливі локони незрозумілої форми.

Пізніше, років у 13, я знайшла стареньку бабусину плойку – вона була з нержавійного металу, який безщадно палив волосся. Та і процес здавався супердовгим – волосся багато, а руки лише дві. Процедура накрутки здебільшого займала години дві, не менше.

Потім у нашому домі з’явився інтернет – я знайшла варіанти накрутки на звичайний утюжок для волосся та попросила його собі в подарунок на день народження. Але на відео все здавалося легше, ніж було насправді. Нормальні локони в таких техніках у мене почали виходити тільки нещодавно – через роки спроб.

Коли я вступила до університету, у гуртожитку мене поселили в кімнату до дівчат, які вчилися на перукарів. У них було багацько різних девайсів для накрутки – з ними все мало б виходити легко та швидко, але не в мене. У певні моменти мені здавалося, що такі прилади – просто не для мого волосся, але й сусідки, і професійні перукарі в салонах, куди мені доводилося потрапляти, уміли робити ідеальні укладки. У мене ж або зовсім нічого не виходило, або це займало максимально багато часу, який я не готова була витрачати.

Нещодавно до рук мені потрапила автоматична плойка Babyliss C1800E. Я бачила раніше подібні штуки: колись моя колега вихвалялася на роботі, що купила собі майже таку, але попередньої моделі. Відтоді вона чи не щоранку приходила з кучерями, а я все запитувала, о котрій годині вона прокидається, щоб навести красу на голові. Виявилося, завеликих жертв це дійсно не коштує.

Окрім цього, якщо ви як і я трошки кривуваті в зоні, де ростуть руки та досі не навчилися робити собі нормальні зачіски, або ж вам просто хочеться вдосконалити свої навички, Babyliss організовує відразу два безплатні майстер-класи від топстилістки Анастасії Золотої. 2 липня о 12:00 розпочнеться онлайн майстер-клас про створення легких локонів утюжком, а о 16:30 стилістка покаже, як створювати Mermaid-Style плойкою-гофре.

Зовнішній вигляд

Корпус плойки зроблений із термостійкого пластику. Ручка містить три регулятори роботи:

– температурний режим (190, 210 та 230 градусів);
– таймер (6, 8 та 10 секунд);
– напрям накрутки (вліво, вправо та автоматично – в останньому локони будуть накручуватися по черзі вліво та вправо).

На кінцях ручки розташована «голова» Babyliss C1800E – це сфера, яка розкривається, а в середину вставляється локон. В одній із півкуль сфери є прилад, який нагрівається – на нього й накручується локон. Внутрішній елемент зроблений із кераміки.

На другій півсфері розташований контейнер для дистильованої води – його можна знімати. Потрібен він для зволоження волосся під час укладки та для більш стійкого результату. Також пар захищає від негативного впливу високих температур на волосся. Однак плойку можна використовувати й без цієї функції – достатньо вимкнути її регулятором у середині однієї з півсфер.

Babyliss C1800E надпроста в керуванні – навіть не читаючи інструкції ви інтуїтивно можете зрозуміти, де що вмикається. Біля перемикачів є позначки. Пасма вставляються в середину як і у звичайної плойки. Якщо у вас довге волосся, краще не вставляйте пасма біля самих коренів, беріть нижче – тоді на кінцях будуть більш виражені кучері.

Користування

Уперше процес накручування в мене зайняв близько 40 хвилин. Я намагалася підлаштуватися до того, як саме варто вставляти пасма та дуже боялася, що апарат «зажує» волосся. Цього, до речі, не сталося. Коли щось відбувається не за планом, девайс подає звуковий сигнал, а внутрішній елемент робить декілька обертів назад. Якщо це сталося, процедуру слід повторити ще раз.

Ви точно не перетримаєте пасма в середині, оскільки коли вибраний час завершиться, прилад подасть вам звуковий сигнал. У мене завжди був страх перепалити волосся так, щоб пасма повідпадали. Тут такого точно не станеться. Адже через те, що кожне пасмо «обробляється» чітку кількість секунд, вони виходять приблизно однаковими, на відміну від звичайної конусної плойки, де ви можете одне пасмо перетримати, а інше – недотримати. Але водночас результат залежить від товщини: якщо брати тонші пасма, кучері будуть більш пружними, на ширших пасмах вийде щось на кшталт «пляжних» локонів.

Наприкінці я підлаштувалася, тому процес пришвидшився. Наступного разу вся укладка зайняла в мене близько 20 хвилин (нагадаю, що моє волосся доволі густе та довге).

Не можу сказати, що за допомогою цієї плойки у вас вийде пишна накрутка – навіть за максимальної температури та часової позначки локони завше виходять легкими та схожими на натуральні. Тобто ефекту «кудряшки Сью» з однойменного фільму від цього девайсу точно не слід чекати. Але такою плойкою ви зможете швидко зробити симпатичну укладку або підготувати волосся для вечірньої зачіски.

Мої улюблені варіанти:

– накрутити локони та розчесати їх гребінцем із широкими зубчиками, закріпити спреєм для фіксації;
– готові локони розкласти на менші пасма, зібрати все у високий хвіст, підв’язати шовковою хусткою;
– закріплені спреєм для фіксації локони укласти в низький пучок, пальцями трохи висунути деякі пасма, щоб створити ефект «творчого безладу».

Першого разу я нічим не закріплювала укладку, а на ніч зібрала волосся в пучок. На ранок, коли я розпустила його, виявилося, що локони досі де-не-де тримають форму. Це шок, оскільки навіть від конусної плойки без лаку такого ефекту не було.

Для мене перевагою є те, що я фактично не маю доступу до самої нагрівальної частини. Я тримаю в руках тільки пластиковий корпус, тому не можу обпекти пальці або шию під час накрутки, як це часто стається під час користування іншими плойками чи утюжками. Хоча верхня частина приладу дійсно доволі сильно нагрівається. Проте, якщо ви до неї доторкнетеся, то опіків у вас точно не залишиться.

Висновки

Я користувалася Babyliss два тижні. За цей час я дійсно забула про те, що кучері – це складний та тривалий процес. Вранці я прокидаюся на 15 хвилин раніше та встигаю за цей час зробити класну зачіску (на роботі впродовж двох тижнів колеги засипали компліментами, справді). А ще я почуваюся краще внутрішньо, адже раніше робила зачіски тільки на свята, а зараз у мене майже щодня свято.

Мені сподобалося, що такі мої страхи як апарат зажує або перепалить волосся не виправдались. Навпаки, усе було напрочуд легко та ефективно. Через пару волосся не тільки не пошкодилося від високих температур, але й, здається, покращило свій стан: з’явилося більше блиску, волосся стало «живим».


Не сподобалося, що прилад доволі сильно нагрівається, особливо в режимі пару. У подібних випадках на інших пристроях Babyliss компанія кладе в комплект спеціальний термозахисний килимок – тут у комплекті тільки пристрій та інструкція. Локони виходять лише одного різновиду, який не підійде для пишних зачісок – мені це підходить, але все індивідуально.

Якщо ж ви поки що вагаєтесь щодо покупки цього апарату, реєструйтеся на онлайн майстер-класи від Babyliss та вчіться створювати прості зачіски на щодень швидко й без опіків на пальцях. До речі, навіть якщо на цей час у вас вже є плани, можна залишити контакти за цим посиланням і вам надішлють запис майстер-класів.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь