Спецпроєкти

Дослідження: алгоритми Instagram віддають перевагу оголеному тілу в постах


Дослідники з AlgorithmWatch виявили, що алгоритми Instagram віддають перевагу оголеному тілу в постах.

Про це пише The Verge.

Як дослідили алгоритми Instagram?

У березні 2020 року компанія AlgorithmWatch створила плагін у браузері для користувачів, який дозволяв збирати дані зі своїх сторінок в Instagram.

Це дало б змогу зрозуміти, як платформа визначає пріоритетність фотографій та відео у стрічці.

AlgorithmWatch регулярно впродовж року публікувала висновки на основі зібраних даних. Вона заявила, що алгоритми Instagram заохочували публікувати фотографії з оголеним тілом та ті, на яких добре видно обличчя. Натомість нижчий рейтинг у стрічці мають пости зі скриншотами тексту.

Спершу власниця інстаграму, компанія Facebook, розкритикувала роботу платформи, але нічого не зробила. Проте цьогоріч вони звинуватили дослідників у зборі даних користувачів без їхньої згоди.

«Ми збирали лише дані, що стосуються вмісту, який Facebook показував волонтерам, які встановили плагін у своєму браузері за власним бажанням. Іншими словами, користувачі плагіна мають доступ лише до власного каналу та діляться ним із нами для дослідницьких цілей», – спростували критику дослідники AlgorithmWatch.

Проте зрештою AlgorithmWatch закрила свій дослідницький проєкт, бо побоювалася, що Facebook подасть на них до суду.

Нагадаємо, що Instagram автоматично зробить закритими профілі дітей до 16 років. Обмеження стосуватимуться й профілів дорослих, на які раніше багато скаржилися користувачі до 16 років. У таких особистих сторінок більше не буде доступу до перегляду профілів неповнолітніх.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь