Спецпроєкти

Дослідження: хто краще розуміє людей — інтроверти чи екстраверти?


Психологи з Єльського університету провели дослідження серед інтровертів та екстравертів, аби визначити, хто краще розуміє людей.

Про це пише видання Yale News.

Як проводили дослідження?

У дослідженні взяла участь тисяча молодих людей, частина з яких називає себе інтровертами, інша – екстравертами.

Психологи проводили експеримент у два етапи. Спершу добровольців запитували про емоції та соціальні взаємодії, правильні відповіді на які наука дала давно. Наприклад, учасників запитували: «Люди працюють ефективніше індивідуально чи в групах?».

Extravert and introvert cartoon characters. Set of people of introverted and extraverted mindset. Active and calm young men and women. Flat vector illustration

Наступний етап містив різні експерименти, які мали показати, якими рисами характеру володіє кожен з учасників, хто відповів правильно на запитання в першому етапі.

Головними рисами виявилися інтелект і бажання розв’язувати складні проблеми. Найчастіше правильні відповіді говорили інтроверти, люди з низькою самооцінкою та ті, хто почувається самотнім.

«Можливо, меланхолійні інтроверти проводять більше часу, спостерігаючи за людською природою, ніж ті, хто зайнятий взаємодією з іншими. Або вони більш точні в самоаналізі, тому що в них менше мотиваційних упереджень. У будь-якому разі результати демонструють недооцінену силу інтровертів», – заявив співавтор дослідження Антон Голлвітцер.

Психологи з Єльського університету дійшли висновку, що інтроверти більш проникливі, ніж екстраверти. Вони краще розуміють людей та їхню поведінку в суспільстві.

Раніше ми розповідали, як в Україні ставляться до ЛГБТ-спільноти, чайлдфрі та атеїстів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь