Спецпроєкти

Учені створили унікальний матеріал, що працює як плащ Бетмена


Учені зі США й Сінгапуру створили унікальний матеріал, що працює як плащ Бетмена.

Про це пише NTU Singapore.

Для чого потрібен цей матеріал?

Матеріал надрукували на 3D-принтері, а спроєктований він за принципом кольчуги. Виготовили матеріал із нейлонових пластикових полімерів. Структура: тисячі восьмигранників, прикріплених один до одного.

Унікальність цього матеріалу в тому, що він такий міцний, як бронежилет, проте набагато легший.

Тканина може швидко стати твердою, якщо вона буде загорнута в пластиковий пакет або ж запакована у вакуум. Також кольчуга може витримати вагу у 50 разів більшу, ніж важить сама.

Новий матеріал може стати прототипом для легших бронежилетів, спортивного спорядження й екзоскелетів. Тканина працює як плащ Бетмена. Матеріал дуже гнучкий, але швидко стане броньою, якщо цього захоче власник.

Ми розповідали, що в Marvel і DC майже не платять авторам коміксів за успішні фільми на основі їхніх історій.

Будь-який фільм про супергероїв базується на роботі якогось автора коміксів, який давно вже помер. Проте в титрах наприкінці згадано й інші імена авторів коміксів, більшість із яких ще живі, чия робота формує скелет і мускулатуру фільму. Саме вони доклали значних зусиль, щоб фільм вийшов таким, яким ви його щойно переглянули.

За даними The Guardian, більшість контрактів, які підписують Marvel і DC з авторами коміксів, не передбачають відсотків від касових зборів чи інших додаткових виплат і премій за успішний фільм.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь