Спецпроєкти

Таліби перекрили дорогу в аеропорт Кабула. Пропускають лише іноземців


Таліби перекрили дорогу в аеропорт Кабула, щоб не дати вилетіти з країни громадянам Афганістану.

Про це пише The Guardian.

Що відомо?

Дорогу в аеропорт Кабула перекрили лише для афганців. Іноземці можуть потрапити в аеропорт і вилетіти з країни.

Представник радикального ісламського руху «Талібан» Забіхулла Муджахід прокоментував цю ситуацію двозначно. Спершу він заявив, що ці обмеження створенні для того, щоб уникнути тисняви та смертей в аеропорту.

Проте видання The Guardian зазначає, що такі заходи створені для того, щоб не дати громадянам Афганістану покинути країну.

Водночас Забіхулла Муджахід додав, що країну покидають лікарі, інженери та інші потрібні фахівці.

«Ми просимо американців зупинити цей процес евакуації афганців. Цій країні потрібен їхній досвід. Їх не можна везти в інші країни», – заявив Муджахід.

Ми розповідали, чого бояться афганські жінки після повернення талібів до влади.

Таліби вже приходили до влади в Афганістані у 1996 році. Тоді в країні запанував радикальний шаріат: громадянам забороняли дивитися телевізор, слухати музику, займатися спортом, танцювати та співати.

Становище жінок було ще гіршим. Їм забороняли залишати свої будинки без супроводу – наприклад, без брата, батька, сина чи чоловіка.

Жінок змушували носити паранджу з відкритими лише трохи очима, забороняли взувати підбори або відкриті сандалі, бо це могло спровокувати чоловіків. Маленьким дівчаткам не можна було відвідувати школу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь