Спецпроєкти

Google створив технологію, яка відновлює якість фото з пікселів (відео)


Компанія Google презентувала у своєму блозі технологію, яка відновлює фото з пікселів і масштабує їх без втрати якості у 16 разів.

Як це працює?

Google презентував два алгоритми. Перший – Super-Resolution via Repeated Refinements (SR3). Ця технологія дозволяє масштабувати портрети та природні зображення зі збереженням основних деталей.

Простими словами, принцип роботи алгоритму схожий на кадр із фільму, коли герої не можуть розгледіти номерний знак або якийсь інший предмет, тому наче збільшують зображення, і воно стає чіткішим.

Наприклад, фотографію 32×32 пікселя алгоритм спершу збільшить до 64×64, а потім до 256 × 256. А зображення 64×64 – спершу на 256×256, а потім відновлює фото до 1024×1024.

Інший алгоритм виник після успішного тестування першого – CDM (модель умовно-класової дифузії). Ця технологія в кілька підходів збільшує зображення, домальовуючи відсутні пікселі. У такий спосіб відновлює фото, яке з різних причин втратило якість.

Ці технології можуть використовуватися й під час відновлення старих фотографій і для покращення знімків МРТ або рентгену.

Проте наразі Google не відкриває доступ до цих двох алгоритмів.

Ми розповідали, що стартап із Тель-Авіва Hour One використовує фото реальних людей для створення діпфейків (персонажів) для рекламних або освітніх відео.

Важливо розуміти, що в подальших зніманнях для рекламних чи освітніх відео вже беруть персонажів, а не реальних людей. Тому люди, які продали своє обличчя, можуть навіть не здогадуватися, у якій рекламі вони «знімаються».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь