Спецпроєкти

Нові й найкращі серіали: що варто дивитися цієї осені


Детективні серіали, мелодрами, серіали про шпигунів – ми зібрали найкращі у своєму жанрі теленовели, які варті перегляду.

Нові серіали про жінок

Оповідь служниці (2017–…), hulu

Початок третього сезону антиутопії про тоталітарну державу Галаад, яка експлуатує жінок для народження малюків, змусив глядачів дещо нудьгувати. Та це, здається, не похитнуло наміри творців знімати продовження. 

За сюжетом головна героїня, служниця Джун, продовжує спроби звільнити дітей із Галааду, ризикує та наражає на небезпеку близьких.

Жирний шрифт, (2017–2021), Netflix

Один із тих серіалів, які ми любимо за красиву картинку: стильні образи трьох головних героїнь і види Нью-Йорку. Серіал часто порівнюють із культовим «Сексом у великому місті», проте героїні «Жирного шрифту» радше зосереджені на роботі та кар’єрі, хоч стосунки – теж одвічна тема їхніх розмов. 

Творці серіалу зняли п’ять сезонів. 

Сучасне кохання (2019–…), Amazon Prime video 

Не пов’язані між собою історії про почуття: дівчина, яка намагається жити з біполярним розладом; вагітна, яку покинув хлопець; гомосексуальна пара, яка мріє про дитину. 

У кожній із цих історій – те, що визначає стосунки, якими ми бачимо їх сьогодні. Тіндер, швидкі реакції на повідомлення, відсутність зобов’язань знецінюють любов і водночас зберігають її важливість для кожного. 

Нові шпигунські серіали 

Невипадковість (2021–…), Netflix

Дорогою в аеропорт гине під колесами авто танцівниця Тель-Авівської трупи, яка мала летіти в Нью-Йорк на проби. Коли за справу беруться поліціянти, швидко стає зрозуміло, що це не був випадковий інцидент, а Даніель – зовсім не танцівниця. Хто саме – її чоловікові доведеться незабаром дізнатися.

Агент Гамільтон (2020)

Два вибухи на центральній площі Стокгольма просто серед натовпу, який вітає Міністра внутрішніх справ. Починаються пошуки терористів, які тримають у напрузі впродовж 10 серій. 

Серед підозрюваних у теракті – молодий агент Карл Гамільтон, який проходив навчання на американській військовій базі.

Місто шпигунів (2020)

Післявоєнна Європа. Британський шпигун вирушає в Берлін, аби визначити, хто в посольстві Англії працює не на державу, а проти неї. Подвійного агента визначити нелегко, а головне – не дати маху в пошуках, адже стосунки між країнами дуже напружені. 

Нові історичні серіали

Бріджертони (2020), Netflix

Один із найбільш обговорюваних серіалів і, ймовірно, серіал, який увійде в історію як перший, знятий із дотриманням квот на знімання чорношкірих акторів. 

Загалом історія першої закоханості молодої дівчини – такий собі хрестоматійний сюжет для романтичної теленовели. Лондон, 19 століття, юну леді спокушає чоловік, далекий від того, аби пов’язати себе шлюбними обітницями. 

Корона (2016–2021), Netflix

Шпигунський серіал, присвячений життю чи не найвідомішої монаршої особи світу. Перший сезон розповідав про те, як юна Лізабет зайняла трон після хвороби й смерті батька та зречення престолу її дядька. Наступні показували складні стосунки із сестрою Маргарет і чоловіком Філіпом. 

П’ятий сезон починається похованням експрем’єр-міністра Вінстона Черчилля.

Енн (2017–2021), Netflix

Красивий серіал у стилі «Маленьких жінок» і «Джейн Ейр», знятий за мотивами книги «Енн із Зелених дахів». Він розповідає історію дівчини-сироти, яка знаходить прихисток у самотньої жінки та її брата-холостяка. 

Нові турецькі серіали

Мої брати й сестри (2021)

Історія про щасливу родину, яка живе простим життям у маленькому містечку. У автокатастрофі гинуть батько й матір сім’ї. Тепер їхнім дітям доведеться подорослішати. 

Брати в пошуках роботи й кращої долі беруть сестер і вирушають у Стамбул. 

Постукай у мої двері (2020)

Мелодраматичний серіал розповідає про молоду жінку, яка допомагає тітці тримати квітковий магазин. Вона страждає від того, що втратила шанс навчатися в Італії, про що дуже мріяла – і знає чоловіка, який винен у цьому. Це молодий, амбітний і заможний керівник компанії, якому Еда збирається розказати про несправедливість. 

Останнє літо (2021)

Турецький серіал про драматичну історію взаємного кохання молодих людей – хлопця і дівчини, кожен із яких ніяк не наважиться зізнатися у своїх почуттях. Його мучить страх відмови, а вона – турецька дівчина, якій не годиться робити перший крок.

Нові сімейні серіали

Таке життя (2020)

Жити під одним дахом із дивакуватими сусідами непросто. Але за кожними дверима сусідської квартири живе справжня душевна драма: хтось поховав дружину; комусь у зрадах зізнався чоловік; хтось збирається заміж за хлопця, якого не кохає. Здається, саме бажання бути щасливим й об’єднує всіх дивакуватих сусідів. 

Водночас кумедний і зворушливий, серіал точно стане хорошим рішенням для осіннього вечора.

Академія Амбрелла (2019–…), Netflix

Серіал про супергероїв, яких зібрав під одним дахом і виховав прийомний батько. Кожен із дітей має суперсилу, яка, за задумом їхнього покійного вихователя, має запобігти кінцю світу. Аби це зробити, вони мають припинити сварки, зібрати свої суперздібності та врятувати людство. 

Спочатку здається, що дивишся веселу казочку, аж ось ти вже гуглиш дати виходу наступного сезону.

Династія (2017–…), Netflix

Римейк старої доброї улюбленої «Династії». Тільки тепер Керрінгтони й Колбі воюють за контроль над своїми статками та своїми дітьми. Сімейні перипетії між мачухою й дітьми, гострий гумор і неочікувані повороти подій – творці римейку розтягнули на чотири сезони.

Нові детективні серіали 

Правду мовлячи (2019–2021)

Журналістка веде подкаст і після висвітлення гучної справи про вбивство прокидається відомою. Цілком імовірно, що за ґратами з її вини опинилася не та людина, яка скоїла злочин. Тепер їй доведеться довести справу до кінця та знайти справжнього вбивцю. А ще – відновити добре ім’я Уоррена Кейва, який несправедливо потрапив у в’язницю.

Перший сезон серіалу мав великий успіх, тож творці відзняли продовження теленовели.

Паперовий будинок (2017–…), Netflix

Серіал, який почала знімати іспанська стримінгова платформа, права на знімання якого викупив Netflix. 

Унікальність серіалу в тому, що він стає все більш непередбачуваним і тримає напругу із сезону в сезон. Пограбування Іспанського королівського монетного двору групою відчайдух-авантюристів під керівництвом генія-Професора обіцяє ще більше нагнітання пристрастей у наступному сезоні, який вийде вже в грудні 2021 року.

Люпен (2020–…), Netflix

Як і герой улюбленого роману про Арсена Люпена, Ассан Діоп хоче встановити справедливість. Байдуже, що для цього часто доводиться порушувати закон. Батько Ассана скоїв самогубство у в’язниці через несправедливий вирок. Тепер герою Омара Сі треба довести провину справжнього зловмисника. 

Два сезони вже побачили світ, і глядачі з нетерпінням чекають на третій.

Якщо фанатієте саме від Netflix, пропонуємо велику добірку оригінальних серіалів стримінгу – для зручності розподілили їх за жанрами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь