Спецпроєкти

9 простих порад, які допоможуть робити гарні фото на смартфон

Практично у всіх з нас є Instagram. Але на вас підписані мама, бабуся, кращий друг і боти? Розповідаємо, що робити, щоб змінити ситуацію, а кожні фото в вашому обліковому записі збирали лайки не тільки групи співчутливих друзів і тих, хто підбиває до вас романтичні клини.

Як робити гарні фото на смартфон

Використовуйте правило третини

Лінії сітки, які можна включити на будь-якому смартфоні, розділять екран вашого гаджета двома вертикальними і двома горизонтальними лініями на 9 рівних частин. Це допоможе вам вибудувати композицію – правило третини говорить, що ключові об’єкти кадру потрібно розташовувати за лініями або на точках їхнього перетину (необов’язково впритул). Так фото матиме більш природний вигляд і краще сприйматиметься.

Слідкуйте за освітленням

Переконайтеся, що джерело світла (сонце або лампочка) знаходиться за вашою спиною і висвітлює те, що ви фотографуєте. Спробуйте подивитися на зображення під різними кутами. Наприклад, якщо ви робите портрет, фото може вийти різним в залежності від того, чи світить сонце людині прямо в обличчя або падає на одну його сторону.

Щоб зробити гарне фото на смартфон, користуйтеся нестандартним освітленням, експериментуйте зі світлом, досліджуйте його можливості.

Уникайте спалаху

Спалах здатний допомогти тільки в тих випадках, коли ви фотографуєте за дуже поганого освітлення. Але найчастіше вона погіршує знімки. Спалах може додати на фото небажані відблиски і невигідно висвітлити якісь частини композиції.

Igor Miske/Unsplash

Пам’ятайте, що ваші очі — ще один інструмент

Не варто відразу ж робити сотню кадрів, щоб потім намагатися вибрати з них один найкращий. Замість того, щоб відразу хапатися за смартфон, озирніться навколо, розгляньте деталі і окресліть очима кордону кадру. Не поспішайте і вдумливо підійдіть до створення фото.

Грайте з відображеннями

Фотографія калюжі, в якій відбивається західне небо, може бути приголомшливо красивою. Також ви можете знімати своє відображення в різних водоймах, робити цікаві кадри за допомогою вікна або дзеркала. Не бійтеся проявити фантазію.

Vladimir Kudinov/Unsplash

Фотографуйте з несподіваних ракурсів

Це зробить ваші знімки на смартфон більш якісними. Знімайте зверху чи знизу, тримайте смартфон на одному рівні з кошеням, квіткою чи дитиною, яку фотографуєте. Не бійтеся стати на коліна або лягти заради вдалого кадру.

Не захоплюйтесь обробкою

Все добре в міру. Велика кількість фільтрів в гонитві за ідеальним знімком може, навпаки, пошкодити фото. Замість природних кольорів ви отримаєте переобтяжене зображення, яке тільки відлякає глядача.

Перестаньте економити на смартфоні

Купіть вже нарешті гаджет з нормальною камерою. Якщо хочете зробити красиві фото на смартфон, а результат нікому не подобається – це не тому, що знімки погані, а тому, що зроблені на телефон з камерою 16 Мп. Там он нові айфони вийшли, до речі.

Дозвольте коту зробити пару фотознімків

Надихніться тим, як він непересічно мислить, які у нього виходять незвичайні кадри. Потім викладіть їх в інсту і не забудьте підписати, що фото робив кіт, а у нього лапки. Передплатники лайкатимуть не дивлячись, – сльози розчулення завадять розглянути фото.

Обкладинка: Sadman Sakib/Unsplash

Джерела: Huffington Post, Digital Trends

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь