Спецпроєкти

Вчителька біології записала реп і зняла кліп на підтримку ЛГБТ-спільноти (так, це та, яка знімала реп-уроки)


Вчителька біології, яка знімала реп-уроки, із села Яковлівка Харківської області Ольга Халепа записала пісню та зняла кліп на підтримку ЛГБТ-спільноти.

Кліп і пісня вийшли на прохання й за підтримки онлайн-журналу «Люк».

Як почалася кар’єра вчительки?

Свою кар’єру реп-учительки Ольга Халепа розпочала навесні 2020 року під час локдауну. Вона вирішила записувати ролики з біології, щоб урізноманітнити дистанційне навчання для школярів.

Реп Ольга пише сама, а потім знімає до треку кліп.

Ольгу зацькували через відеоуроки на YouTube, до того ж робили це її колеги в школі. Через мобінг (цькування на роботі) вона вимушена була звільнитися. В інтерв’ю для bit.ua вчителька розповіла про майбутнє реп-уроків.

Не халепа

Раніше Ольга Халепа не замислювалася про дискримінацію та права ЛГБТ-спільноти. Проте вона змінила свою думку, коли видання «Люк» запропонувало їй співпрацю. Ольга читала багато статей, дивилася відео й цікавилася соціальними проєктами.

«Я дівчина із села, менталітет сільських людей дуже відрізняється від містян. У селі людина, яка виділяється хоч чимось – міркуваннями, заявами про те, що відбувається в громаді, творчістю чи активною громадською діяльністю – увесь час зазнає цькування. Це саме відбулось зі мною в школі», – розповіла Ольга Халепа.

Пісня присвячена боротьбі з дискримінацією, зокрема ЛГБТ-спільноти в суспільстві.

«Мені здається, у цьому сенсі люди поділяються на дві категорії: є ті, які ображаються, закриваються в собі та стають злi на весь білий світ через те, що їх не зрозуміли. А є ті, хто намагається не звертати уваги, перебороти цей страх, продовжувати йти вперед і рухатись своїм шляхом. Хоч це буде творчий шлях, хоч шлях громадського активіста чи шлях ЛГБТ-спільноти», – заявила Ольга.

Прем’єра кліпу приурочена до ХарківПрайду, який відбудеться 12 вересня.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь