Спецпроєкти

Нещодавно в Києві відбувся захід «Менторство в твоїй ДНК». Розповідаємо, що це


Нещодавно в Києві відбувся захід «Менторство в твоїй ДНК», який організували Code Club & K.Fund Meetup. Тренди менторства в Україні та світі – в бізнесі, освіті, мистецтві зібралися обговорити понад 100 учасників та 10 спікерів.

Про подію йдеться на офіційному сайті.

На заході представники компаній різних галузей ділилися особистими та корпоративними практиками менторства.  Необхідність розвитку інтелектуального волонтерства – це вже факт. А от цікавим був досвід компаній, як вони це роблять та які бенефіти отримують всі сторони процесу.

Інтеграція менторства в освіту зробить її актуально та ефективною

Вікторія Тігіпко, засновниця і керівна партнерка TA Ventures, президентка ICLUB Global, засновниця Code Club UA наголосила, що сьогодні в Україні потрібно змінювати систему освіти та інтегрувати волонтерські можливості. Тоді ще більше українських дітей зможуть розмовляти мовою діджитал, створювати невдовзі все більше класних проєктів, які потім фонди інвестуватимуть і виводитимуть на міжнародну арену.

«Класно, що такі волонтерські ініціативи існують і в Україні. Такі самі напрямки ми впроваджуємо в роботі Одеського міжнародного кінофестивалю, в кіноакадемії, коли фахівці безкоштовно навчають новачків, які приєднується до якоїсь конкретної індустрії. До цього руху активно приєднуються стартапи. Як фонд TA Ventures з 2010 року ми підтримали 204 стартапи. За весь період маємо 59 екзітів, 6 IPO, 2 unicorn, 17 sunikorn, і продовжуємо інтенсивно інвестувати. Хочеться, щоб в Україні з’являлося більше продуктових компаній. І в цьому велику роль відіграє менторство», – наголосила Вікторія Тігіпко.

Керівниця CRM-команди Uklon Олена Орлова вважає, що менторству підлягає кожна людина на різних етапах свого життя.

«У кожного бізнесу є певний бадж на розвиток, і коли співробітник йде вчитися (часто це коштовні курси) по завершенню він може поділитися набутими знаннями з іншими. Певна частина баджу повертається в команду, тож можна за наявності й невеликого ресурсу постійно отримувати нові знання та шерити їх. Але все це – виключно за бажанням!», - розповідає Олена Орлова.

Висновки учасників

Наразі менторство вже стає фундаментальним компонентом робочого ком’юніті та невід’ємною частиною сучасної культури. Наставництво талантів стає необхідністю і навіть очікуванням для бізнесу. Учасники мітапу вважають, що необхідно йти далі та активно інтегрувати волонтерські можливості в освітній процес, змінювати систему освіти в цілому, аби Україна перетворювалася з країни-аутсорсера на країну-творця крутих компаній і стартапів.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь