Спецпроєкти

«Увійдіть і плачте»: в Іспанії відкрили кімнату, де можна посумувати наодинці


У центрі Мадрида в Іспанії відкрили La Lloreria – «Кімнату плачу», де можна наодинці посумувати й отримати допомогу спеціалістів телефоном.

Про це пише Reuters.

Як працює ця кімната?

Проєкт створили засновники програми Therapy Chat, де можна поспілкуватися з психологом онлайн. Ідея «Кімнати плачу» пішла з іспанської фрази La Lloreria, яку говорять, коли не хочуть переживати за чужі проблеми.

Часто це звучить так: «Іди й плач у кімнату для плачу. Віднеси свої почуття у свій куток і не говори про це».

Мета цього проєкту – зруйнувати стигми щодо психічного здоров’я в Іспанії. У таку кімнату може зайти кожен охочий. На вході висить табличка «Увійдіть і плачте». А в самій кімнаті також є довідник із номерами телефонів людей, яким можна зателефонувати, коли погано, зокрема психологів.

Незадовго до цього, 10 жовтня, у Всесвітній день психічного здоровʼя, премʼєр-міністр Іспанії Педро Санчес розповів про державну програму психіатричної допомоги вартістю 100 мільйонів євро. Сюди ж входить безплатна цілодобова лінія для тих, хто хоче вкоротити собі віку.

«Це не табу, це проблема громадської охорони здоровʼя, про яку ми повинні говорити, робити видимою та діяти відповідно», – заявив він.

Ми розповідали, як відрізнити емоційне вигорання, апатію та депресію.

Також переповідали заплутану історію антидепресантів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь