Спецпроєкти

У Японії до 2025 року запустять сервіс літальних таксі


Найбільший авіаперевізник Японії, компанія Japan Airlines, планує до 2025 року розпочати комерційне використання літальних автомобілів. На 2023 рік заплановані тестові перевезення.

Про це повідомляє Nikkei Asia.

Як працюватиме літальне таксі?

Нова служба перевезень з’єднає між собою всі аеропорти та популярні туристичні напрямки. Після цього планують зробити цей сервіс повноцінним бізнесом, що дозволить перевозити людей у різні місця на таких самих умовах роботи як таксі.

Правила експлуатації аеромобілів японська влада планує затвердити до 2025 року. Цього ж року планують і підняти пасажирів у небо. Спочатку експериментальні польоти будуть обмежені 20-кілометровою зоною, проте згодом аеротаксі з’єднає місцевий аеропорт із прилеглими населеними пунктами в радіусі 50–150 км.

На чому літатимуть?

Japan Airlines використовуватиме літальний апарат німецького стартапу Volocopter. У 2020 році авіаперевізник інвестував у нього чималі кошти. Це двомісний літак, який розвиває швидкість до 110 км на годину та здатен підняти в небо не більш ніж 200 кг. 

У повітря літальний апарат підіймають 18 електродвигунів, яких забезпечують енергією 9 акумуляторних блоків. Для їхньої заміни доведеться виконувати проміжні посадки через кожні 35 км, проте це займатиме не більш як 5 хвилин.

Japan Airlines вже підписала угоду про співпрацю з префектурою Міе. Там проводитимуть випробування та подальшу комерціалізацію послуги.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь