Спецпроєкти

30 найталановитіших українських митців: вийшла унікальна книга ILLUSTRATION in Ukraine


Видавництво CP PUBLISHING випустило першу книгу в Україні про сучасну  ілюстрацію «ILLUSTRATION in Ukraine». Її презентація відбулась у столичному артпросторі Avangarden, де також проходила тимчасова виставка робіт ілюстраторів-художників.

Книга являє собою захопливе видання у твердій обкладинці, створене разом із клубом ілюстраторів PICTORIC. На її понад 200 сторінках, які виготовлені із екологічного паперу Arctic Paper,  висвітлено яскраві, оригінальні ілюстрації від 30 найталановитіших українських митців.

Ілюстрації – це художні витвори, технічно складні й емоційно забарвлені артоб’єкти. Кожен художник, представлений у книзі, – яскрава особистість зі своїм внутрішнім світом, історією, кругозором і джерелами натхнення. Під час створення видання для авторки, Люсії Бондар, і редакції CP PUBLISHING було важливо розповісти безпосередньо про художників, про ціле покоління митців, ровесників незалежної України. 

До початку створення книги редакція поставила всім ілюстраторам питання про їхній творчий шлях, першу створену ілюстрацію, стиль і техніки, а також особисті питання про натхнення й емоції. І отримала дуже відверті та цікаві відповіді, які також викладені у «ILLUSTRATION in Ukraine». 

Інформація у книзі умовно поділена на блоки «Біографія», «Творчий шлях», «Техніка», «Натхнення», «Стиль». При створенні візуального ряду книги авторка намагалася показати індивідуальність, емоційну складову творчості й естетичне сприйняття навколишнього світу кожного митця.

Усі художники, які беруть участь у книзі учасники клубу PICTORIC та є самобутніми, успішними ілюстраторами у своїй сфері. Але саме разом їм вдається робити потужні ілюстраторські проєкти не лише в Україні, але й за кордоном.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь