Спецпроєкти

Засновники криптовалюти Squid за «Грою в кальмара» заробили 3,38 мільйона доларів і зникли


Творці криптовалюти Squid за серіалом «Гра в кальмара» заробили 3,38 мільйона доларів і зникли.

Про це пише Gizmodo.

Що відомо про цю аферу?

Серіал випустив свою валюту Squid як ексклюзивну монету для гри за мотивами шоу. Передпродажі токенів відкрили 20 жовтня. У листопаді мав розпочатися онлайн-турнір, який складається з шести раундів, як в оригіналі серіалу. У компанії наголошували, що гра буде цілком безпечною. Розробники навіть запустили сайт для гри. Вебресурс зараз не працює.

Для участі в грі потрібно було б заплатити 456 SQUID за перший тур, за другий – 1000 SQUID.

Учора вартість одного токена Squid досягла 2861 долара, а за п’ять хвилин опустилася майже до нуля.

Як зазначають CoinMarketCap, не всі власники цієї криптовалюти змогли продати її на популярній біржі Pancakeswap, тому надійність SQUID викликала сумніви.

«Ми отримали безліч повідомлень, що сайт та соцмережі Squid більше не працюють, користувачі не можуть продати токен на Pancakeswap. Будь ласка, проводьте свою процедуру due diligence й будьте обережні», – заявили в CoinMarketCap (CMC).

Також у CoinMarketCap безрезультатно намагалися зв’язатися із засновниками криптовалюти.

Ресурс, що перевіряє на шахрайство, Scamadvise, дав сайту токена 45 балів зі 100 в рейтингу довіри. Він визнав його підозрілим.

У компанії Netflix вже заявили, що не мають ніякого стосунку до криптовалюти й не підтримують її.

Що відомо про творців цієї криптовалюти?

Після того, як ціна криптовалюти обвалилася, в офіційному Telegram-каналі токена Squid з’явилося повідомлення від імені творців криптовалюти.

«Хтось намагається зламати наш проєкт кілька днів поспіль. Ми намагаємося захистити його, але ціна на токени, як і раніше, залишається ненормальною. Ми не хочемо продовжувати роботу над проєктом, оскільки пригнічені постійними атаками шахраїв і перебуваємо в безперервному стресі. Ми маємо скасувати всі обмеження на транзакції з криптовалютою. Squid Game вийде на новий етап автономії», – ішлося в повідомленні.

Один із користувачів Reddit заявив, що за декілька хвилин до того, як курс криптовалюти обвалився, більшість куплених токенів було продано.

На думку видання Gizmodo, засновники криптовалюти могли заробити на своїй афері 3,38 мільйона доларів. Один з інвесторів, який зберігає свою анонімність, у коментарі CoinMarketCap заявив, що вклав у токени 5 тисяч доларів і втратив усе після обвалу.

Ми розповідали про сенс серіалу «Гра в кальмара», який не помітний одразу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь