Спецпроєкти

Учені встановили мозковий імплант пацієнтам. Він допоміг полегшити симптоми тривоги


Вчені з медичної школи Університету Міннесоти встановили мозковий імплант із новим алгоритмом пацієнтам.

Про це пише Nature.

Що відомо про цей імплант?

Учені зібрали 12 добровольців. Пацієнти раніше перенесли операцію на мозку для лікування епілепсії.

Їм встановили мозковий імплант із новим алгоритмом. Частина добровольців заявила, що імпульси від імпланта допомогли їм і полегшили симптоми тривоги.

Вчені заявили, що їхній імплант з алгоритмом можна використовувати й для лікування людей із тяжкими розладами. Але, щоб використовувати його масово, імплант повинен ще пройти масштабні клінічні випробування.

Раніше ми розповідали історію програміста, який нещодавно імплантував собі NFC-модуль.

Сучасні технології в симбіозі з тілом дають людині змогу відчути інфрачервоні та електромагнітні хвилі, почути колір і розплатитися за продукти в магазині своєю рукою.

Розмови про можливість імплантувати RFID- та NFC-чипи розпочалися 10 років тому. З’явилися перші краудфандингові кампанії, розробляли застосунки для смартфона для запису на чип необхідної інформації. Ідея виявилася успішною, і сьогодні, останні п’ять років, кожен охочий може помістити собі під шкіру маленьку капсулу з мікросхемою.

Процедура не відрізняється від чипування домашнього улюбленця: роблять анестезію, а потім – укол (у людей найчастіше – у руку в зоні м’яза M. interosseus dorsalis I, між великим і вказівним пальцями, оскільки це зручно).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь