Спецпроєкти

У США побудували аеротаксі у вигляді літальної тарілки – фото


Американський стартап Zeva Aero побудував одномісне аеротаксі Zero у вигляді літальної тарілки. Польоти на ньому розпочнуться впродовж трьох-шести місяців.

Про це повідомляє New Atlas.

Про Zero

Зовні аеротаксі Zero має вигляд літальної тарілки з вуглецевого волокна. Воно має чотири електричні гвинти – по два з кожного боку. А всередині – порожнину розмірами як людина.

Підійматися в повітря й приземлятися транспортний засіб буде вертикально. Розробники вважають, що це зробить його універсальним із погляду злітно-посадкових умов. Через 20 секунд після зльоту аеротаксі приймає горизонтальне положення, і людина, лежачи на животі, може дивитися на місто через імітований ілюмінатор.

Характеристика:

  • вага – 320 кг;
  • діаметр – 2,4 м;
  • долає відстань до 80 км;
  • максимальна швидкість – 257 км/год;
  • працює на батареях потужністю 20 кВт*год.

Наразі повномасштабний прототип Zero теж готовий, і зараз його тестують польотами зі страховими тросами. Через кілька тижнів розробники почнуть тестувати аеротаксі в режимі дистанційного контролю, а впродовж трьох-шести місяців перейдуть до пілотованих польотів. Розробка може мати застосування не тільки у сфері аеротаксі, але й для військових або рятувальних операцій.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь