Спецпроєкти

Голосовий помічник Amazon запропонував 10-річній дівчинці засунути монетку в розетку


У США голосовий помічник Amazon запропонував 10-річній дівчинці засунути монетку в розетку, коли вона попросила Алексу вигадати їй завдання.

Про це пише ВВС.

Як так могло трапитися?

Дівчинка попросила голосового помічника придумати їй завдання, й Алекса запропонувала доторкнутися монеткою до зубців наполовину вставленого штекера в розетку.

«З настанням холодів ми робили фізичні вправи з ютубу, і моя донька просто захотіла отримати ще одне завдання від Алекси. Голосового помічника нам подарували – його ми використовуємо переважно як таймер та музичний програвач. Ця ситуація дозволила нам згадати, що не можна довіряти інформації в інтернеті без додаткової перевірки», – розповіла мама дівчинки Крістін Лівдал.

Якщо ввімкнути зарядний пристрій «наполовину» в розетку й торкнутися металом, можна отримати удар струмом або спровокувати пожежу. Мама дівчинки тоді була в кімнаті й почала кричати на Алексу. Водночас 10-річна дівчинка заявила, що вона надто розумна, тому не зробила б щось подібне.

У компанії Amazon уже відреагували на інцидент. Вони заявили, що оновили Алексу, щоб вона більше не пропонувала подібних завдань.

«Довіра клієнтів перебуває в центрі всього, що ми робимо, і Alexa покликана надавати клієнтам точну, релевантну та корисну інформацію. Щойно нам стало відомо про цю помилку, ми вжили швидких заходів, щоб її виправити», – заявили в компанії.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь